Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Υλικά
1 κοτόπουλο ή μπουτάκια μέχρι 1,5 κιλό
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο εστραγκόν
2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες (όσο αντέχετε γευστικά)
¼ κούπας ελαιόλαδο
2 λεμόνια (κομμένα σε χοντρές φέτες και το ξύσμα από το ένα)
2 κουταλάκια του γλυκού χονδρό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο C.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το εστραγκόν, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τα λεμόνια και το ξύσμα και το αλατοπίπερο.
Αφού πλύνετε το κοτόπουλο, σκουπίστε το και στεγνώστε το καλά με χαρτί κουζίνας.
Απλώστε στο κοτόπουλο το μίγμα του μπολ, μέσα και έξω και κάντε απαλό μασάζ.
Αν χρησιμοποιήστε ολόκληρο κοτόπουλο, γεμίστε το εσωτερικά με τις φέτες λεμονιού, ενώ αν χρησιμοποιήσετε μπούτια, ρίξτε τις φέτες ανάμεσά τους. Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο σκεύος με το στήθος προς τα κάτω. Σκεπάστε με μια λαδόκολλα και από πάνω με ένα αλουμινόχαρτο και ψήστε για μια ώρα.
Έπειτα ξεσκεπάστε, γυρίστε το και συνεχίστε για 30 με 35 λεπτά επιπλέον, μέχρι να ροδίσει. Σερβίρετε με βραστές ή ψητές πατάτες και λαχανικά.
Συμβουλή
Μπορείτε να το συνοδέψετε με μια σάλτσα που θα φτιάξετε με ότι έχει μείνει στο σκεύος από το ψήσιμο. Προσθέστε ¼ της κούπας λευκό κρασί και ξύνοντας τον πάτο του σκεύους, φέρτε το σε βρασμό.
Για να το δέσετε διαλύστε σε μια κουταλιά νερό λίγο κορν φλάουρ και ρίξτε το στη σάλτσα.
Βράστε για 2 λεπτά, δοκιμάστε για αλατοπίπερο και σερβίρετε μαζί με το κοτόπουλο και τις πατάτες.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.