search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:20
MENU CLOSE

TikTok: Για ποιους χρήστες αλλάζουν όλα στους λογαριασμούς

13.01.2021 17:18
TikTok: Για ποιους χρήστες αλλάζουν όλα στους λογαριασμούς  - Media

 

Μία σειρά νέων μέτρων για τη βελτίωση της ασφάλειας των παιδιών στο διαδίκτυο εισάγει η δημοφιλής εφαρμογή Tik Tok.

Έτσι από δω και στο εξής οι λογαριασμοί των χρηστών του Tik Tok κάτω των 16 ετών γίνονται ιδιωτικοί, καθώς η εφαρμογή εισάγει μία σειρά νέων μέτρων για τη βελτίωση της ασφάλειας των παιδιών στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, μόνο εγκεκριμένοι από τους χρήστες followers θα μπορούν να σχολιάσουν τα βίντεο σε αυτούς τους λογαριασμούς, ενώ όσοι δεν ανήκουν στους followers δεν θα μπορούν να κατεβάζουν βίντεο που έχουν δημιουργηθεί από τους κάτω των 16 ετών χρήστες.

Από την άλλη, σύμφωνα με το BBC, όσοι βρίσκονται μεταξύ 13 και 15 ετών θα μπορούν να εγκρίνουν “φίλους” που θα σχολιάζουν και θα μπορούν να επιλέξουν αν θα κάνουν δημόσια τα βίντεο.

Ωστόσο, οι λογαριασμοί αυτοί δεν θα βγαίνουν ως προτεινόμενοι σε άλλους χρήστες της εφαρμογής.

Οι λογαριασμοί των χρηστών στις ηλικίες 16 και 17 θα μπορούν να εμποδίζουν άλλους να κατεβάσουν τα βίντεό τους – αλλά οι νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να απενεργοποιήσουν αυτόν τον περιορισμό.

Επιπλέον, το TikTok αλλάζει τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις αυτής της ηλικιακής ομάδας για να επιτρέπει μόνο στους επιλεγμένους φίλους να κάνουν “ντουέτο” μαζί τους.

Το TikTok δήλωσε πως ελπίζει να εμπνεύσει τους χρήστες να έχουν ενεργό ρόλο και να παίρνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις από εδώ και πέρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15