search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:01
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Δικηγόρος προσφεύγει στο ΣτΕ κατά των νέων περιοριστικών μέτρων

13.01.2021 17:23
Κορωνοϊός: Δικηγόρος προσφεύγει στο ΣτΕ κατά των νέων περιοριστικών μέτρων - Media
 
Για νομικό και χρονικό κενό από την ανακοίνωση έως τη δημοσίευση των νέων περιοριστικών μέτρων από τις 7 Ιανουαρίου και εντεύθεν, κάνει λόγο σε προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας γνωστός δικηγόρος της Θεσσαλονίκης.
 
Όπως αναφέρει, στις 7/1/2021 ανακοινώθηκε η παράταση εφαρμογής των απαγορευτικών-περιοριστικών μέτρων και η σχετική κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, 8/1/2021.
 
Γι’ αυτόν το λόγο ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι από τα μεσάνυχτα της 8ης Ιανουαρίου έως τη μία το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, που η σχετική ΚΥΑ δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, υπήρξε νομοθετικό κενό 13 ωρών, ενώ η ανακοίνωση έκδοσής της και εφαρμογής της άρχισε τις 7/1/021.
 
Σύμφωνα με το iefimerida.gr, o δικηγόρος υποστηρίζει ότι εξαιτίας αυτού του κενού νόμου διαστήματος κινδυνεύει να του επιβληθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ για «σπάσιμο» της καραντίνας. Και αυτό γιατί, όπως λέει, ταξίδεψε αεροπορικώς για επαγγελματικούς λόγους από την Αθήνα στο Παρίσι ανήμερα τα Θεοφάνια και επέστρεψε αεροπορικώς και πάλι στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στις 8 Ιανουαρίου 2021.
 

Καμία ενημέρωση για τον κατ’ οίκον περιορισμό

Κατά την άφιξή του δεν του έγινε καμία ενημέρωση για κατ’ οίκον περιορισμό 7 ημερών και όχι 3 ημερών που ίσχυε πριν από την ανακοίνωση των νέων μέτρων και ενώ είχε συμπληρώσει την απαιτούμενη φόρμα και είχε υποβληθεί στις προβλεπόμενες διαδικασίες. Μάλιστα, ο δικηγόρος επισημαίνει ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων -μετά την επιστροφή του από το Παρίσι- αναγκάστηκε να μισθώσει ιδιωτικό ελικόπτερο για να μεταβεί στη Σύρο για ένα δικαστήριο.
 
Για όλους αυτούς τους λόγους προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ανασταλεί άμεσα και να ακυρωθεί ως παράνομη και αντισυνταγματική η επίμαχη ΚΥΑ, με την οποία μεταξύ άλλων ρυθμίζονται θέματα εισόδου στη χώρα μας από το εξωτερικό.
 
Υποστηρίζει δε ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση παραβιάζει θεμελιώδεις συνταγματικές αρχές του κράτους δικαίου και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης των πολιτών προς το κράτος, όπως παραβιάζεται και η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, που προστατεύεται από το άρθρο 5 του Συντάγματος.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:01