18/01/2021 06:16:26

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η «σκληρή» καραντίνα στη Σπερχειάδα

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η «σκληρή» καραντίνα στη Σπερχειάδα - Media
 
Την παράταση του «σκληρού» lockdown στην Κοινότητα Σπερχειάδας, του Δήμου Μακρακώμης, ως τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου αποφάσισε η κυβέρνηση, λόγω της επιδημιολογικής εικόνας της περιοχής.
 
Συγκεκριμένα, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα στην κοινότητα Σπερχειάδας, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων του κορωνοϊού, παρατείνεται η ισχύς των κάτωθι περιοριστικών μέτρων:
  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Κοινότητας Σπερχειάδας, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Κοινότητας, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ.).
H αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης της κοινότητας Σπερχειάδας από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας και η εξέταση των σχετικών δεικτών, παραπέμπεται στην τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής την Παρασκευή 15/1. Τα μέτρα αυτά ισχύουν από την Πέμπτη 14/01/2021 και ώρα 06:00 μέχρι τη Δευτέρα 18/01/2021.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.