search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:07
MENU CLOSE

Κύπρος: Χαμός μετά την παραίτηση του διευθυντή της «Καθημερινής» – Σοβαρές κατηγορίες κατά Αναστασιάδη

14.01.2021 06:48
Κύπρος: Χαμός μετά την παραίτηση του διευθυντή της «Καθημερινής» - Σοβαρές κατηγορίες κατά Αναστασιάδη - Media

 

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παράσχος, διευθυντής της «Καθημερινής» Κύπρου, λόγω των όσων διαδραματίστηκαν μετά τη δημοσίευση αποκαλυπτικού άρθρου του για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, την περασμένη Κυριακή. 

Στην επιστολή παραίτησης τού διευθυντή της «Κ» -που δημοσιεύουμε πιο κάτω- ο δημοσιογράφος κατονομάζει τον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ως το πρόσωπο που ήταν μπροστά -μαζί με άλλους- όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε μια νύχτα ευθυμίας στην Αθήνα, (σ.σ. ότι το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα) άφηνε στο Γραφείο του 300 εκατ. ετησίως (σ.σ. ο Α. Παράσχος παραδέχεται ως μοναδικό του λάθος το “ετησίως”), που τα πήγαινε μετά στις Σεϋχέλλες με ιδιωτικές πτήσεις».

Συγκεκριμένα, στο επίμαχο άρθρο, ο διευθυντής της «Κ» γράφει μεταξύ άλλων:

«Δεν ξέρω την πρόεδρο του Ανωτάτου, ξέρω όμως τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος για τη λύση δύο κρατών που βολιδοσκοπούσε από το 2017 και εντεύθεν, είχε μιλήσει και σε μένα και το έγραψα τον Μάρτιο του 2018, ότι “θα προσπαθούσε να εξασφαλίσει συναίνεση από την Ε.Ε. και τη σύμφωνη γνώμη του αρχιεπισκόπου”. Είχε όμως αντιληφθεί ότι “τα χρυσά διαβατήρια” ήταν η κότα με τα χρυσά αβγά, που όπως φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε μια νύχτα ευθυμίας στην Αθήνα, άφηνε στο Γραφείο του 300 εκατ. ετησίως, που τα πήγαινε μετά στις Σεϋχέλλες με ιδιωτικές πτήσεις. Γι’ αυτό στο Μoν Πελεράν δεν πήρε Βαρώσι και Μόρφου και στο Κραν Μοντάνα λύση. Αιφνιδίως όμως το Al Jazeera σήκωσε τη σκεπή και φάνηκε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός, όπως και η κουστωδία του και πως εμάς τελικά μας πήρε ο δαίμονας!».

Η Κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» επικοινώνησε με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια απάντηση ως προς το περιεχόμενο εκείνης της συνομιλίας με τον Αλέξη Τσίπρα. Πηγές της κυβέρνησης επίσης απορρίπτουν στον «Π» ότι υπήρξε τέτοια αναφορά του Προέδρου. Ρωτήσαμε και πολιτικό αρχηγό που φέρεται να έχει γνώση, αλλά δεν θέλησε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Την επόμενη ημέρα, κάτω από το άρθρο εμφανίστηκε η εξής «διευκρίνιση»:

Διευκρίνιση

Δήλωση του διευθυντή της «Κ» σε σχέση με την αρθρογραφία της 10ης Ιαν. 2021

11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 – 15:44

Σε συνέχεια σχετικού άρθρου μου στην εφημερίδα ημερομηνίας 10.01.21 θα ήθελα να διευκρινίσω πως στην τελευταία παράγραφο εσφαλμένα αναπαράγονται ψίθυροι σχετικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι οποίοι δεν τεκμηριώνονται με ανάλογα στοιχεία.

Αυτό είναι λάθος και δεν μας εκφράζει ως πρακτική στην εφημερίδα μας.

Αντρέας Παράσχος
Διευθυντής
Η Καθημερινή Κύπρου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:07