search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:33
MENU CLOSE

ΚΙΝΑΛ: Κίνηση στην εσωκομματική σκακιέρα η αντικατάσταση Λοβέρδου

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2160
14-1-2021
15.01.2021 04:00
pasok-4.jpg

 

Νέα χρονιά, νέες εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, οι οποίες, αναπόφευκτα, πυροδοτούν νέες συζητήσεις στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη για την πορεία του κόμματος το επόμενο διάστημα.

Ορίζοντας ο ερχόμενος Νοέμβριος, όπου και έχει προγραμματιστεί, εκτός απροόπτου, να διεξαχθεί το συνέδριο του κόμματος. 
Η αιφνιδιαστική αλλαγή στην οποία προχώρησε η Φώφη Γεννηματά, η οποία αφορά την αντικατάσταση του Ανδρέα Λοβέρδου από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, θεωρείται από πολλούς, και ιδιαίτερα τους παροικούντες στη Χαριλάου Τρικούπη, ότι θα ανοίξει το παιχνίδι στην εσωκομματική σκακιέρα
Και αυτό γιατί ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία. Την ίδια στιγμή δεν μπορεί να μείνει εκτός συζήτησης το γεγονός ότι ο Λοβέρδος συχνά – πυκνά μιλά για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η στρατηγική του κόμματος και δεν είναι λίγοι αυτοί που σημειώνουν ότι υπάρχει, και έχει καταγραφεί, διαφορετική οπτική μεταξύ του ίδιου και της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη. 
Μεταξύ άλλων, υπενθυμίζεται πως ο Λοβέρδος έχει ταχθεί εναντίον οποιασδήποτε συζήτησης περί διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εγώ έσπευσα λοιπόν να πω ότι, στη συζήτηση περί προοδευτικών κυβερνήσεων και λοιπά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί προοδευτικό κόμμα. Το είπα, το εξήγησα, το λέω από το 2012 και στις εσωκομματικές διαδικασίες και στη Βουλή» υποστήριξε πολύ πρόσφατα σε συνέντευξη του στο Action 24 ο Λοβέρδος.
«Υπάρχουν οι θεσμικές πλευρές, οι δημαγωγικές, οι λαϊκίστικες πλευρές που έχουν χαρακτηρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και που στα μάτια τα δικά μου – είμαι ένας δημοκράτης πολιτικός, ένας μεταρρυθμιστής πολιτικός, που βλέπει τη χώρα του πάνω απ’ όλα – αυτό το κόμμα δεν είναι κόμμα που μπορείς να το θεωρήσεις εταίρο σε ένα προοδευτικό κυβερνητικό σχήμα» είχε προσθέσει χαρακτηριστικά στην ίδια τηλεοπτική συνέντευξη ο πρώην, πλέον, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής. 

Αλλαγές 
«Με απόφαση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού της Βουλής, ορίζονται, κατά σειρά, οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης» ανέφερε η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής για τις αλλαγές θέσεων που επέλεξε στο κοινοβουλευτικό ρόστερ η επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη. 
Την απόφαση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής «υποδέχθηκε» με μια λιτή δήλωση το κορυφαίο στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη, δείχνοντας ότι αυτή τη στιγμή επιλέγει να κρα-τήσει χαμηλά τους τόνους. «Η αντικατάστασή μου ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής υπήρξε επιλογή και απόφαση της προέδρου κ. Φ.Γεννηματά, την οποία και ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου παρείχε να εκπροσωπώ στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επί πεντέμισι έτη» σημείωσε στη δήλωσή του ο Λοβέρδος. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:33