search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:06
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση MARC: Υπερέχει ο Μητσοτάκης, αλλά η οικονομία θα κρίνει τις εξελίξεις

14.01.2021 19:51
Δημοσκόπηση MARC: Υπερέχει ο Μητσοτάκης, αλλά η οικονομία θα κρίνει τις εξελίξεις - Media

 

Την υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού, αλλά και το βάρος της οικονομίας στις εξελίξεις κατέγραψε το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας MARC για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Πιο αναλυτικά, στο ερώτημα για το ποιος είναι καλύτερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης (52,7%) προηγείται με διαφορά του Αλέξη Τσίπρα (24%). Ενδιαφέρον στοιχείο από την κατανομή των απαντήσεων είναι ότι το 15,9% όσων δηλώνουν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν καλύτερο τον σημερινό πρωθυπουργό.

Το βασικό κριτήριο των πολιτών που θα καθορίσει την ψήφο τους σε εθνικές εκλογές όποτε κι αν γίνουν είναι η οικονομία, με την διαχείριση της πανδημίας να ακολουθεί με σημαντική διαφορά.

Όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (47%) θεωρεί ότι πρέπει να πάμε σε συνομιλίες με την Τουρκία μόνο για τα θαλάσσια σύνορα, ενώ το 29,7% λέει «όχι» στις συνομιλίες με την γείτονα.

«Μάλλον σωστά, αλλά με καθυστερήσεις» απαντά το 47,2% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης, αναφορικά με τον τρόπο που αντιμετώπισε η ΕΕ την παραγγελία και διανομή των εμβολίων. Την ίδια ώρα, το 27,9% κρίνει λανθασμένη τη διαχείριση της Ευρώπης.

Τέλος, οι πολίτες σε ποσοστό 64,5% πιστεύουν πως η κυβέρνηση έχει δίκιο στην αντιπαράθεσή της με την Εκκλησία για τα Θεοφανια, έναντι 24,8% που δίνει δίκιο στην Εκκλησία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:05