search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:36
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Σπάει κάθε ρεκόρ το Ισραήλ, έχει εμβολιάσει δύο εκατομμύρια άτομα

14.01.2021 20:23
Κορωνοϊός: Σπάει κάθε ρεκόρ το Ισραήλ, έχει εμβολιάσει δύο εκατομμύρια άτομα - Media
 
Το Ισραήλ υπερέβη σήμερα το όριο των δύο εκατομμυρίων ανθρώπων που έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού, με τον εμβολιασμό μιας παιδοκόμου στα κεντρικά της χώρας, ο οποίος προβλήθηκε ευρέως στα ΜΜΕ και στον οποίο παρέστη ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.
 
«Είμαι η 2 εκατομμυριοστή», έγραφε ένα μικρό πλακάτ που κρατούσε η Ισραηλινή, η οποία εμβολιάστηκε σήμερα στην πόλη Ράμλα, κοντά στο Τελ Αβίβ. Στο πλευρό της, ο Νετανιάχου, που βρίσκεται σε προεκλογική εκστρατεία, διαβεβαίωσε πως το Ισραήλ θα είναι «η πρώτη χώρα που θα εξέλθει από την κρίση του κορωνοϊού».
 
«Βλέπουμε το φως στην άκρη του τούνελ», τόνισε, χαμογελώντας, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, ο οποίος ξεκίνησε ο ίδιος τη φιλόδοξη εκστρατεία εμβολιασμού στις 19 Δεκεμβρίου, σε απευθείας μετάδοση από την τηλεόραση.
 

Σε 150.000 και οι δύο δόσεις

Στις αρχές Ιανουαρίου, οι υγειονομικές αρχές διατύπωσαν την εκτίμηση πως δύο εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν λάβει τη διπλή δόση του εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού έως τα τέλη Ιανουαρίου. Όμως, σήμερα, μονάχα 150.000 άνθρωποι έχουν λάβει τις δύο δόσεις.
 
Την ίδια ώρα, το Ισραήλ καταγράφει αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 με περίπου 9.000 νέες μολύνσεις να εντοπίζονται καθημερινά. Ο Νετανιάχου κάλεσε σήμερα τους Ισραηλινούς να «σέβονται τις υγειονομικές συστάσεις», ενώ παραμένει σε ισχύ μια αυστηρή καραντίνα, για τρίτη φορά από την αρχή της πανδημίας.
 
Η κυβέρνηση ελπίζει σε μια έξοδο από την κρίση στις αρχές Μαρτίου, πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 23ης Μαρτίου. Συνολικά, περισσότεροι από 523.000 άνθρωποι έχουν επισήμως προσβληθεί από τον ιό στο Ισραήλ και περίπου 3.850 έχουν πεθάνει, βάσει του πιο πρόσφατου απολογισμού του υπουργείου Υγείας.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:34