search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:12
MENU CLOSE

Περιβάλλον: Μικροΐνες από τα ρούχα μας έχουν φτάσει έως τον Αρκτικό Ωκεανό

15.01.2021 07:06
Περιβάλλον: Μικροΐνες από τα ρούχα μας έχουν φτάσει έως τον Αρκτικό Ωκεανό - Media

 

Χωρίς τέλος είναι οι επιπτώσεις απο την ρύπανση του πλανήτη μας. Δεν το καταλαβαίνουμε, αλλά κάθε φορά που πετάμε ασυναίσθητα ένα σκουπίδια, ενα παλιο μας ρούχο, οι επιπτώσεις μπορεί να φτάσουν ακόμα και χιιάδες χιλιόμετρα μακρυά .  

Νέα έρευνα αποδεικνύει πως μεγάλο ποσοστό της μόλυνσης που παρατηρείται από τα πλαστικά στον Αρκτικό Ωκεανό, προέρχεται και από τα ρούχα μας.

Το επιστημονικό περιοδικό «Nature Communications», απέδειξε επίσης ότι το 92% των μικροπλαστικών που εντοπίζονται στον Αρκτικό Ωκεανό προέρχεται από ίνες συνθετικών υλικών, όπως ο πολυεστέρας, που χρησιμοποιείται ευρύτατα στην ένδυση.

Για τη διεξαγωγή της έρευνας, τέσσερα πλοία συνέλεξαν δείγματα νερού από 71 περιοχές του αρκτικού κύκλου και από βάθος 3 με 8 μέτρων.

To μέγεθος, το σχήμα και το είδος του υλικού το ταυτίζει με βεβαιότητα με τις ίνες των ρούχων, που αποβάλλονται από αυτά κατά το οικιακό πλύσιμο ή κατά την παραγωγή των υφασμάτων.

Υπολογίζεται ότι ετησίως, η βιομηχανία παραγωγής υφασμάτων παράγει περίπου 40 εκατομμύρια τόνους συνθετικού υλικού.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:11