search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:15
MENU CLOSE

Οι βιοτέχνες καταγγέλλουν αποκλεισμό από τη χρηματοδότηση για e-shop

15.01.2021 09:24
Οι βιοτέχνες καταγγέλλουν αποκλεισμό από τη χρηματοδότηση για e-shop - Media

 

Την ένταξη και των δευτερευόντων ΚΑΔ λιανικού εμπορίου στη δράση «e-ΛΙΑΝΙΚΟ» που χρηματοδοτεί την δημιουργία / ανάπτυξη e– SHOP ζητάει ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Παύλος Ραβάνης.

Με επιστολή του προς τον Ειδικό Γραμματέα ΕΤΠΑ & ΤΑ κ. Γ. Ζερβό, ο κ. Ραβάνης επισημαίνει ότι «τα μέλη του Β.Ε.Α αδυνατούν να κατανοήσουν το λόγο που, όπως διαπιστώνουν από την προδημοσίευση της Δράσης, η χρηματοδότηση θα αφορά αποκλειστικά στις επιχειρήσεις που ασκούν λιανικό εμπόριο σαν κύρια δραστηριότητα, αποκλείοντας τις επιχειρήσεις εκείνες, που μπορεί να διαθέτουν δευτερεύοντες ΚΑΔ λιανικού εμπορίου».

Με δεδομένο ότι οι μεταποιητικές επιχειρήσεις του τόπου έχουν έρθει αντιμέτωπες με κατακόρυφη πτώση του τζίρου τους λόγω της πανδημίας, αναζητούν νέα κανάλια επικοινωνίας και επαφής με τον τελικό καταναλωτή, με αποτέλεσμα κάποιοι εξ αυτών, να προσδοκούν τη συμμετοχή τους στη δράση «e-ΛΙΑΝΙΚΟ» καθώς ασκούν και λιανικό εμπόριο.

Αποκλεισμός από τη δράση

Σημειώνεται, ότι περί τα 10.000 μέλη του ΒΕΑ, βιοτέχνες, ασκούν και λιανικό εμπόριο και σχεδόν στο σύνολό τους αποκλείονται από τη Δράση. Πρόκειται για επιχειρήσεις, που δεν μπορούσαν να υποβάλουν πρόταση στο πλαίσιο της Δράσης «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας», είτε γιατί δεν πληρούσαν την προϋπόθεση για τον ελάχιστο αριθμό ΕΜΕ, είτε γιατί επρόκειτο για μία επένδυση που δεν μπορούσαν να κάνουν.

Στην επιστολή του, ο Πρόεδρος του Β.Ε.Α προσθέτει ότι «είναι εξαιρετικά άδικο και άνισο για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις να αποκλείονται από τη δυνατότητα συμμετοχής τους στη δράση «e-ΛΙΑΝΙΚΟ» και επισημαίνει την ανάγκη να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους επιχειρηματίες, που ασκούν λιανικό εμπόριο (ως δευτερεύουσα ή κύρια δραστηριότητα), να χρηματοδοτήσουν τη δυνατότητά τους να προσελκύσουν την αγορά, με κάθε πρόσφορο μέσον, εν προκειμένω, ηλεκτρονικά».

Δεδομένου ότι οι τελικοί όροι του προγράμματος τελούν ακόμα υπό διαμόρφωση, το Β.Ε.Α ζητά να επανεξεταστεί ο αυστηρός όρος χρηματοδότησης και να επεκταθεί η  δυνατότητα συμμετοχής και στις επιχειρήσεις που ασκούν λιανικό εμπόριο σαν δευτερεύουσα δραστηριότητα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:11