search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:35
MENU CLOSE

«A-Politik»: Νέα πολιτική ενότητα στo VICE Greece

15.01.2021 08:17
«A-Politik»: Νέα πολιτική ενότητα στo VICE Greece - Media

 

To «A-politik» είναι η νέα πολιτική ενότητα που σύντομα θα εγκαινιάσει το VICEGreece στην ιστοσελίδα vice.com/el για την GenZ της Ελλάδας.

«Η νέα γενιά αναζητά την πληροφορία… αλλιώς. Έξω από τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης. Το VICEGreece, την «ακούει» και ακολουθεί το βήμα της. Πάντα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, κάνει και πάλι τη διαφορά ανοίγοντας μια πύλη προς την πολιτική για τους Gen Ζ» όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Ποια είναι η γενιά GenZ

Στη GenZ ανήκουν οι 17-24 ετών που αποτελούν το 10% του εκλογικού σώματος της χώρας. Πρόκειται για τη γενιά που αναπτύσσεται ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη, μπαίνει στην αγορά εργασίας, ανατρέπει τις ισορροπίες σε οικονομία, αγορά και κοινωνία, και αλλάζει τον κόσμο. Παράδειγμα της επιρροής της οι πρόσφατες αμερικανικές εκλογές, στις οποίες έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκλογή του νέου προέδρου Τζο Μπάιντεν, σημειώνοντας ρεκόρ προσέλευσης στις κάλπες. Μία γενιά με υψηλότατο μορφωτικό επίπεδο, που προβληματίζεται πολύ για το μέλλον και την πολιτική κατάσταση, είναι πολιτικά ενεργή, χωρίς κομματικές ταμπέλες.

Μέσα από καθημερινά άρθρα, βίντεο και podcast, το «A-politik» έχει στόχο να καταγράψει τον σφυγμό της GenZ πάνω σε θέματα πολιτικής και να μιλήσει γι’ αυτά στη γλώσσα της. Ποιος αποφάσισε τι, πίσω από κλειστές πόρτες; Ποια είναι τα πραγματικά κίνητρα πίσω από τις κινήσεις στο πολιτικό «θέατρο»; Ποιες δηλώσεις περνούν τη βάσανο του fact-checking και με τι βαθμό; Πώς αποτυπώνουν τα Vice polls τον αντίκτυπο της εφαρμοσμένης πολιτικής στη ζωή και την καθημερινότητα της Gen Z;

VICEGreece: 1,6 εκατ. επισκέπτες

Το VICEGreece, το οποίο εμπιστεύονται κάθε μήνα περίπου 1.6 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλες τις πλατφόρμες στις οποίες εκπέμπει στην Ελλάδα, με πάνω από τους μισούς να είναι μεταξύ 17 και 24 ετών, καινοτομεί για άλλη μια φορά με το «A-politik».

Το «A-politik» θα κάνει διάλογο και μέσα από τα socialmedia του VICE, ενώ επιλεγμένα θέματά του θα φιλοξενούνται στα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές του ΑΝΤ1.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:31