25/02/2021 15:41:07

Δημήτρης Κουφοντίνας: Ολιγόωρη μεταφορά στο νοσοκομείο για τον απεργό πείνας – Αρνήθηκε τον ορό, επέστρεψε στη φυλακή

Δημήτρης Κουφοντίνας: Ολιγόωρη μεταφορά στο νοσοκομείο για τον απεργό πείνας – Αρνήθηκε τον ορό, επέστρεψε στη φυλακή - Media

 

Στο νοσοκομείο της Λαμίας μεταφέρθηκε από τις φυλακές Δομοκού το Σάββατο ο Δημήτρης Κουφοντίνας καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσιάστηκαν επιπλοκές στην υγεία του μετά από οκτώ ημέρες απεργίας πείνας.

Η υγεία του 62χρονου πλέον Κουφοντίνα, είναι ιδιαιτέρως επιβαρυμένη καθώς τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει σε απεργία πείνας άλλες δύο φορές.

Πάντως, σύμφωνα με το lamiareport.gr, ο Δημήτρης Κουφοντίνας αρνήθηκε κάθε βοήθεια και φυσικά πέρασμα ορού και μετά από διαβουλεύσεις που κράτησαν αρκετή ώρα με τις Εισαγγελικές και τις Αστυνομικές αρχές, επέστρεψε στις φυλακές.

Το στέλεχος της 17 Νοέμβρη ξεκίνησε απεργίας πείνας στις 8 Ιανουαρίου, καταγγέλλοντας την εκδικητική, όπως σημειώνει, μεταγωγή του από τις φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου στις φυλακές Δομοκού. Όπως καταγγέλλει δε, στο έγγραφο της μεταγωγής αναγραφόταν εικονικά ότι πέρασε και από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

Ο Δ. Κουφοντίνας ζητά να μεταφερθεί εκ νέου στις φυλακές Κορυδαλλού.

Αναλυτικά ανέφερε στις 8 Ιανουαρίου:

«Το έγγραφο του υπουργείου που μου γνωστοποιήθηκε χθες (σ.σ, την Πέμπτη), αποκαλύπτει την πρωτοφανή του μεθόδευση απέναντί μου, καθώς ,σύμφωνα με αυτό, στην μιάμιση ώρα που διήρκεσε η μεταγωγή μου από την Κασσαβέτεια  στο Δομοκό, όπου και όπως απαιτούσε η εγχώρια Φαμίλια, φαίνεται ότι μετάχθηκα και  στον Κορυδαλλό, για να φαίνεται ότι τηρήθηκε αυτό που απαιτούσε ο φωτογραφικός νόμος για τις αγροτικές, που έφτιαξαν για να με εκτοπίσουν από αυτές.

Πλήρης εξευτελισμός του κράτους δικαίου, για το οποίο φλυαρούν, πλήρες κουρέλιασμα των ίδιων τους των νόμων. Όμως, δεν πρόκειται μόνο για μεθόδευση εξόντωσης ενός πολιτικού κρατούμενου. Ούτε απλά για το χάιδεμα της πιο ακροδεξιάς της  τάσης, από μια ολοένα και πιο ακροδεξιά κυβέρνηση. Πρόκειται για την προσπάθεια να συντρίψουν ένα πρόσωπο, όχι γι' αυτό που είναι, αλλά για αυτό που σηματοδοτεί, με την άρνηση του να υποκύψει στις αφόρητες πιέσεις που το σύστημα του ασκεί, όπως ζητούσαν επίμονα και πρόσφατα στη Βουλή οι εκπρόσωποι της οικογένειας και ο εκλεκτός της Πρεσβείας. 

Μετά τα όσα απροκάλυπτα γίνονται και όσα κυνικά αποκαλύπτονται στον πόλεμο εναντίον μου, η απεργία πείνας αποτελεί πια ζήτημα προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας.  
Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο  προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να  τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν, και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ.Χρυσοχοίδης, για να θάψει την 17Ν, και  όπου πέρασα τα 16  από τα 18 χρόνια  που είμαι στη φυλακή.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ 
Φυλακές Δομοκού 
8 Ιανουαρίου 2021»

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.