search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:26
MENU CLOSE

Σοφία Μπεκατώρου: Συνεχίζονται οι αλυσιδωτές αντιδράσεις – Στην Κ. Σακελλαροπούλου σήμερα η Ολυμπιονίκης

18.01.2021 07:04
Σοφία Μπεκατώρου: Συνεχίζονται οι αλυσιδωτές αντιδράσεις - Στην Κ. Σακελλαροπούλου σήμερα η Ολυμπιονίκης - Media

 

Συνεχίζονται οι αλυσιδωτές αντιδράσεις και αποκαλύψεις που προκάλεσε η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για την σεξουαλική της κακοποίηση από παράγοντα της ΕΙΟ, το 1998 στην Πάλμα Ντε Μαγιόρκα.

Δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη Δευτέρα το μεσημέρι, θα γίνει η Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας. Η συνάντηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη θα γίνει σήμερα (14:00) στο Προεδρικό Μέγαρο, την ώρα που οι εξελίξεις τρέχουν στην υπόθεση της καταγγελίας βιασμού της.

Χθες, Κυριακή, μάλιστα δόθηκε στην δημοσιότητα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το video από την Διαδικτυακή Ημερίδα, με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι» για την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών στον αθλητισμό.

Η αποκάλυψη της ελληνίδας Ολυμπιονίκη προκάλεσε «τσουνάμι» παραιτήσεων μελών της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας καθώς την παραίτησή τους υπέβαλαν αργά το απόγευμα της Κυριακής και τα δεκατρία μέλη της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Επίσης, μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης ή/και κακοποίησης από παράγοντες αθλητικών ομοσπονδιών, μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου. 

Μεταξύ άλλων, η αργυρή Ολυμπιονίκης Νίκη Μπακογιάννη, η οποία δέχθηκε παρενόχληση από παράγοντα του αθλητισμού αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Παράλληλα, το Σάββατο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών ξεκινησε αυτεπάγγελτη έρευνα  μετά τις δημόσιες καταγγελίες Σοφίας Μπεκατώρου.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου παρενέβη αυτεπάγγελτα με την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη, στο πλαίσιο της οποίας θα κληθεί τη Δευτέρα ή την Τρίτη η Ολυμπιονίκης να καταθέσει όσα έχει ισχυριστεί, ανεξάρτητα αν η καταγγελλόμενη πράξη σε βάρος της Σ. Μπεκατώρου έχει ήδη παραγραφεί.

Όπως εγινε γνωστό, εν όψει των καταιγιστικών δικαστικών εξελίξεων, ανάμεσα στους συνηγόρους της Σοφίας Μπεκατώρου περιλαμβάνονται η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

«Βόμβα» Κακλαμανάκη: Απειλήθηκε η ζωή μου από το περιβάλλον της Ομοσπονδίας

Τέλος, σοκ έχει προκαλέσει και οι καταγγελίες του ολυμπιονική Νίκου Κακλαμανάκη για σκάνδαλα στο χώρο της ιστιοπλοΐας, με αφορμή τις οποίες έχει ξεκινήσει η έρευνα του εισαγγελέα Σιμιτζόγλου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο χρυσός Ολυμπιονίκης ανέφερε πως ήταν διαχρονικά γνωστό ότι στους κόλπους της ομοσπονδίας υπήρχε κατάχρηση εξουσίας, άσκηση βίας και καταστρατήγηση των νομίμων δικαιωμάτων.

Μάλιστα όπως σημείωσε έχει απειληθεί ακόμα και η ζωή μου από το περιβάλλον της Ομοσπονδίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:25