search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:08
MENU CLOSE

Σαρηγιάννης: Μέχρι τις 21 Ιανουαρίου η καθοδική πορεία της καμπύλης – Στα 700 κρούσματα τέλη του μήνα

18.01.2021 11:10
Σαρηγιάννης: Μέχρι τις 21 Ιανουαρίου η καθοδική πορεία της καμπύλης - Στα 700 κρούσματα τέλη του μήνα - Media

 

Νέα μείωση κρουσμάτων αυτή την εβδομάδα και ελαφρά άνοδο και περίπου 700 κρούσματα κατά μέσο όρο ημερησίως μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου προβλέπει η επιστημονική ομάδα του καθηγητή του ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη, η οποία υπολογίζει με πολυπαραγοντικό τρόπο τα κρούσματα και από τον περασμένο Απρίλιο αποδεικνύεται εξαιρετικά ακριβής.

O καθηγητής Σαρηγιάνης εκτιμά ότι η καθοδική πορεία της καμπύλης που υπάρχει το τελευταίο διάστημα θα κρατήσει μέχρι τις 21 Ιανουαρίου.

Μετά θα υπάρξει επιπεδοποίηση μέχρι τις 25 του μήνα και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η ελαφρώς ανοδική πορεία των κρουσμάτων -κατά 20 με 30 την ημέρα- θα συνεχιστεί μέχρι περίπου τα μέσα Μαρτίου.

Από τότε, όπως τόνισε μιλώντας στο voria.gr, θα αρχίσει η αποκλιμάκωση μέχρι να φτάσουμε στον Ιούνιο, οπότε τα κρούσματα αναμένεται να είναι περί τα 130 ημερησίως.

Η ομάδα των ερευνητών επισημαίνει ως σημαντικές δύο παραμέτρους:

Πρώτον, στους υπολογισμούς που γίνονται αυτή την περίοδο λαμβάνεται υπόψιν και η πρόοδος των εμβολιασμών, σύμφωνα με το πρόγραμμα που δίνουν στους ερευνητές του ΑΠΘ οι αρμόδιες κρατικές αρχές.

Δεύτερον, αν και στις νέες προβλέψεις της ομάδας του Δ. Σαρηγιάνη υπολογίζονται οι αποφάσεις της περασμένης παρασκευής για σχεδόν πλήρη άνοιγμα του λιανεμπορίου από σήμερα, στην εξίσωση δεν συμπεριλαμβάνεται κανένα σενάριο ούτε για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, ούτε -πολύ περισσότερο- για την επαναλειτουργία της εστίασης, που αποδεδειγμένα αποτελεί πηγή υπερμετάδοσης, καθώς δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις της κυβέρνησης.

Όπως επισημαίνει ο Δ. Σαρηγιάννης οι δύο αυτές δραστηριότητες αναμένεται να επιβαρύνουν την υγειονομική εικόνα, αν και σε συνδυασμό με την πρόοδο των εμβολιασμών και την καλυτέρευση του καιρού από το Μάρτιο οι επιπτώσεις δεν θα είναι συγκλονιστικές, αλλά ελεγχόμενες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:04