search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:28
MENU CLOSE

Ναβάλνι: Δικαστήριο τού επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 ημερών

18.01.2021 15:51
«Εγώ, να συλληφθώ; Είναι αδύνατον»: Ο Ναβάλνι επιστρέφει στη Μόσχα - Media

 

Ρωσικό δικαστήριο αποφάσισε σήμερα ότι ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι θα πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση για 30 ημέρες έως τις 15 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του, Κίρα Γιαρμίς.

«Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 ημερών στον Ναβάλνι. Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου» δήλωσε η Γαρμίς με ανάρτησή της στο twitter.

O ηγέτης της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής στο αεροδρόμιο της Μόσχας, μόλις επέστρεψε από την Γερμανία, όπου νοσηλεύονταν από τον περασμένο Αύγουστο όταν δηλητηριάσθηκε με νευροτοξικό παράγοντα της οικογένειας «Νοβιτσόκ».

Ο ΟΗΕ και οι δυτικές χώρες ζήτησαν από την Ρωσία να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο Ναβάλνι, και μερικές χώρες απηύθυναν έκκληση για επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Ζητούν απελευθέρωση

Οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι δεν τους έχει δοθεί πρόσβαση στον πελάτη τους από χθες και ότι είναι άγνωστη η κατάστασή του.

Από την πλευρά του το Λονδίνο ζήτησε σήμερα από τη Μόσχα την άμεση απελευθέρωση του Ναβάλνι και κάλεσε την Μόσχα να εξηγήσει πώς ο Ναβάλνι δέχτηκε επίθεση με ένα χημικό όπλο.

«Είναι φρικτό ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι, το θύμα ενός ειδεχθούς εγκλήματος, συνελήφθη από τις ρωσικές αρχές. Θα πρέπει να απελευθερωθεί άμεσα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ.

«Αντί να διώκει τον κ. Ναβάλνι η Ρωσία θα πρέπει να εξηγήσει με ποιον τρόπο ένα χημικό όπλο χρησιμοποιήθηκε σε ρωσικό έδαφος», είπε ο Ράαμπ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας Τόμας Πέτριτσεκ επιθυμεί να συζητηθεί η σύλληψη του Ναβάλνι και η πιθανότητα επιβολής κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας σε σχέση με το συμβάν στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

«Η σύλληψη του @ναβάλνι είναι πολιτικά υποκινούμενη. Συνελήφθη για τις απόψεις του, όχι για αυτό για το οποίο κατηγορείται επισήμως. Το ρωσικό καθεστώς, ως εκ τούτου, παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Θα επιδιώξω να συζητηθεί αυτό στην επόμενη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ», έγραψε ο Πέτριτσεκ στο Twitter προσθέτοντας ότι » ο Ναβάλνι έχει τη στήριξή μου. Θα προτείνω μια συζήτηση για πιθανές κυρώσεις».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:28