search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:15
MENU CLOSE

Παγώνη: Να ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα Γυμνάσια και Λύκεια – Δεν προχωρά γρήγορα ο εμβολιασμός

19.01.2021 06:18
Παγώνη: Να ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα Γυμνάσια και Λύκεια - Δεν προχωρά γρήγορα ο εμβολιασμός - Media

 

Υπέρ του ανοίγματος και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια) από την επόμενη εβδομάδα τάχθηκε το πρωί της Τρίτης η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

«Πρέπει την επόμενη εβδομάδα να ανοίξουν τα σχολεία και μάλιστα με προσοχή με τεστ σε καθηγητές και τα παιδιά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως επεσήμανε η Ματίνα Παγώνη, με τις παραμέτρους και τα στοιχεία που υπάρχουν αυτή την στιγμή, μπορούν να ανοίξουν τονίζοντας πως οι δείκτες τώρα είναι ελεγχόμενοι  και μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα

Ανέφερε πως οι θάνατοι μειώθηκαν. «Αυτοί που δεν μειώθηκαν είναι οι διασωληνωμένοι», πρόσθεσε.

«Πάμε καλύτερα αλλά χρειάζεται προσοχή», σημείωσε χαρακτηριστικά 

Σχετικά με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό τόνισε πως πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία πρώτα και μαζί με τα σχολεία να ανοίξει και το άνοιγμα από νομό και νομό γιατί θα υπάρχει θέμα στις μετακινήσεις. 

Για την εστίαση, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών δήλωσε ότι μπορεί να ανοίξει σε 3 βδομάδες, δηλαδή αρχές Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα εστιατόρια και τα καφέ.

Εξέφρασε όμως ενδοιασμούς για τα μπαρ λόγω του ότι υπάρχουν όρθιοι. 

Παράλληλα, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε πως συγκριτικά με το πληθυσμό τα τεστ δεν είναι πολλά και τόνισε την αναγκαιότητα να γίνονται πολλά τεστ.

Σχετικά με τις ουρές στο άνοιγμα των καταστημάτων, επισήμανε πως μέσα στα καταστήματα φάνηκε ότι τηρήθηκαν οι αποστάσεις ενώ έξω οι αποστάσεις δεν ήταν οι απαιτούμενες.

«Έπρεπε να υπάρχει 1,5 μέτρο απόσταση ή εφόσον το ραντεβού το είχαν έτσι κ αλλιώς να κάνουν βόλτα μέχρι να έρθει η σειρά τους», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Σχετικά με εμβόλια είπε πως δεν προχωρά γρήγορα ο εμβολιασμός και επεσήμανε ότι «πρέπει να προχωρήσουμε με γρηγορότερους ρυθμούς με τα υπάρχοντα εμβόλια». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:10