search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:22
MENU CLOSE

Μπλέξανε τις… λίστες (τους)

04.10.2012 07:36
oldphotosaaaaa1349336194.jpg

Όπως έχουµε ξαναπεί, η οικονομία δεν πεθαίνει μόνη της. Παίρνει μαζί της και τα απομεινάρια του πολιτικού συστήματος που δομήθηκε επάνω της. 

Όπως έχουµε ξαναπεί, η οικονομία δεν πεθαίνει μόνη της. Παίρνει μαζί της και τα απομεινάρια του πολιτικού συστήματος που δομήθηκε επάνω της. Οι τελευταίες μέρες, οι οποίες συμπίπτουν και με τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης των τριών και της τρόικας, είναι αποκαλυπτικές της διαδικασίας διάλυσης, η οποία συντελείται με αστραπιαία ταχύτητα. Ας δούμε τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα που περιγράφουν ευκρινώς το ξεθεμελίωμα:
 
Πρώτον: Έχουμε τον πρόεδρο της Βουλής, τον δεύτερο στην ιεραρχία μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πολιτειακό παράγοντα του τόπου, να «συμμετέχει» με αγοραία φρασεολογία στη συζήτηση που τον ενέπλεξε στις σκοτεινές διαδρομές του μαύρου πολιτικού χρήματος. Προφανώς, ουδείς μπορεί να αντιμετωπιστεί ως ένοχος μέχρι η υπόθεσή του να φτάσει και, κυρίως, να κριθεί στο δικαστήριο. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής έδωσε ένα γερό χτύπημα στο ίδιο το κύρος του κοινοβουλίου.
 
Δεύτερον: Έχουμε μια λίστα με 2.000 ονόματα εύπορων συμπατριωτών μας, που έχουν εμπιστευτεί τις οικονομίες τους στον ελβετικό χρηματοοικονομικό «παράδεισο». Η εν λόγω λίστα από το φθινόπωρο του 2010 βρέθηκε στα χέρια του τότε υπουργού Οικονομικών. Έκτοτε κάποια ονόματα από τη λίστα κόβουν βόλτες σε κάποια ανακριτικά γραφεία τα οποία δεν βγάζουν άκρη.
 
Οι υπουργοί αλλάζουν, έρχονται και παρέρχονται, τίποτε δεν γίνεται και, όταν αρχίζουν τα ζόρια με τα νέα κοψίματα μισθών, συντάξεων και τα ύποπτα ως προς τη νομιμότητα ξεπουλήματα, αρχίζουν να θυμούνται κάποιοι τους μεγαλοφειλέτες και την περιβόητη λίστα. Ψάξε από εδώ, ψάξε από εκεί, τελικά ο Ευ. Βενιζέλος θυμήθηκε ότι κάπου την είχε ανάμεσα στα άλλα αναμνηστικά της ένδοξης θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών.
 
Τρίτον: Μέσα σε όλο αυτό το αλαλούμ, να και κάποιοι ανησυχούντες μήπως γίνει στρατιωτικό πραξικόπημα και καταρρεύσει η δημοκρατία, η οποία τόσο βάναυσα κακοποιείται, γελοιοποιείται και διασύρεται, ιδιαίτερα τα δύο – τρία τελευταία χρόνια…
 
Δεν είναι δύσκολο να καταλήξει κανείς στο αυτονόητο – και άκρως ανησυχητικό – συμπέρασμα: Το πολιτικό… βαρέλι ξεπατώνεται και η πτώση της κοινωνίας προς το χάος επιταχύνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα…
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:20