search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:23
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ για επέκταση 12 μιλίων: Η κυβέρνηση προσχώρησε στις θέσεις μας αν και ως αντιπολίτευση τις απέρριπτε

19.01.2021 14:48
ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζουμε τις διερευνητικές, παρά την έλλειψη στρατηγικού σχεδίου  - Media

 

Με αιχμηρό ύφος σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που συζητείται στη Βουλή για την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος, και τη δήλωση Δένδια ότι η επέκταση αυτή θα γίνει και στα νότια και ανατολικά της Κρήτης, υπενθυμίζοντας τις αντιδράσεις της ΝΔ για το συγκεκριμένο θέμα.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη που χαρακτήριζε πριν λίγους μήνες την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για επέκταση χωρικών υδάτων νότια και ανατολικά της Κρήτης “εθνικιστική” δια στόματος Χρυσοχοΐδη και “εύκολους λεονταρισμούς” δια στόματος Γεραπετρίτη. Σήμερα -δια στόματος Δένδια- προσχωρεί σε αυτές.

Η ΝΔ του κ Μητσοτάκη που διατυμπάνιζε ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο αποτελεί “προσχώρηση στην επιχειρηματολογία της Τουρκίας” και “μεγάλη ζημιά” τώρα την εφαρμόζει με τυμπανοκρουσίες.

Η ΝΔ του κ Μητσοτάκη που δια στόματος του ιδίου χαρακτήριζε τη Συμφωνία των Πρεσπών “εθνική ήττα” και “εθνικό λάθος που προσβάλλει και την αλήθεια και την Ιστορία της Πατρίδας μας”, τώρα ζητά -πάλι δια στόματος του ίδιου- πιστή τήρησή της. Και διά στόματος Δένδια τώρα τονίζει την “σαφήνεια με την οποία ξεκαθαρίζει τι είχε συμβεί στην αρχαιότητα”.

Το κενό στρατηγικής, ειλικρίνειας και συνέπειας της ΝΔ καθίσταται ολοένα και πιο επικίνδυνο για τη χώρα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15