search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:38
MENU CLOSE

«Για το καλό της εκκλησίας»

04.10.2012 07:52
«Για το καλό της εκκλησίας» - Media

Στο Βατικανό ξεκίνησε η δίκη του Πάολο Γκαμπριέλε, πρώην μπάτλερ του Πάπα Βενέδικτου ο οποίος κατηγορείται για τη διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων της καθολικής εκκλησίας προς τα ΜΜΕ.

Στο Βατικανό ξεκίνησε η δίκη του Πάολο Γκαμπριέλε, πρώην μπάτλερ του Πάπα Βενέδικτου ο οποίος κατηγορείται για τη διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων της καθολικής εκκλησίας προς τα ΜΜΕ.
 
Η διαρροή έφερε φουρτούνες στους κόλπους του Βατικανού αφού έβγαλε στη φόρα αρκετές από τις «βρωμιές» των ιερέων και των αρχιερέων.
 
Ο 46χρονος άνδρας πήρε τα έγγραφα από τα ιδιαίτερα διαμερίσματα του Πάπα και αφού –προφανώς- μελέτησε ποια θα έδινε και ποια όχι, πάσαρε ορισμένα σε δημοσιογράφους που εμπιστευόταν. Η κατηγορία εναντίον του έχει να κάνει με κλοπή αλλά ο Γκαμπιρέλε, παρότι παραδέχτηκε ότι πήρε τα έγγραφα, αρνέιται κατηγορηματικά ότι τα έκλεψε.
 
«Ό,τι έκανα το έκανα για το καλό της εκκλησίας. Για να μπει πάλι στο σωστό δρόμο έπρεπε κάποια πράγματα να βγουν στη φόρα» είπε στην απολογία του και προχώρησε την επιχειρηματολογία του πιο μακριά.
 
Όντας ο πιο κοντινός άνθρωπος στον Πάπα αφού τον σέρβιρε και τον εξυπηρετούσε κάθε μέρα, ο Γκαμπριέλε υποστηρίζει ότι από τις συζητήσεις του μαζί του, κατάλαβε ότι ο Βενέδικτος είχε άγνοια για πολλά πράγματα που συνέβαιναν στην καθολική εκκλησία. Και στον κόσμο αλλά και μέσα στο ίδιο το Βατικανό.
 
Επίσης ο μπάτλερ θεώρησε ότι η απογοήτευση του κόσμου από τα σκάνδαλα των ιερέων θα έφερνε την απομάκρυνση των ιστών και ότι όλα αυτά δεν έφταναν με τον σωστό τρόπο στα αυτιά του Ποντίφικα.
 
Οπότε πήρε την κατάσταση στα χέρια του για «το καλό της εκκλησίας».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:38