search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:13
MENU CLOSE

Προβληματισμός για δύο «ορφανά» κρούσματα του μεταλλαγμένου κορωνοϊού (Video)

19.01.2021 18:30
Κορωνοϊός: Χρησιμοποιεί την χοληστερόλη για να μολύνει τα κύτταρα (Video) - Media

 

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας μας, καθώς το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, που πρωτοεμφανίστηκε στη Βρετανία και θεωρείται κατά 70% πιο μεταδοτικό, αριθμεί ήδη διψήφιο αριθμό κρουσμάτων στην Ελλάδα. Ένα στην Αττική και ένα στην Κρήτη.

Αυτό που ανησυχεί τους επιστήμονες είναι ότι η μετάδοσή του γίνεται πλέον και εντός της κοινότητας.

Τα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους έφτασαν τα 26 στη χώρα μας, ενώ έχει επιβεβαιωθεί πως δύο από αυτά ούτε είχαν ταξιδέψει, ούτε είχαν έρθει σε επαφές με άτομα που έχουν επιστρέψει πρόσφατα από το εξωτερικό. Οι ειδικοί εκτιμούν πως το μεταλλαγμένο στέλεχος μεταδίδεται πλέον και μέσα στην Ελλάδα.

Τα τελευταία κρούσματα με τη συγκεκριμένη μετάλλαξη εντοπίστηκαν πριν από δύο ημέρες σε ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα 25 από τα 26 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική, και οι περισσότεροι ασθενείς φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο καραντίνας μέχρι να εξαλειφθεί το ιικό τους φορτίο.

Οι έλεγχοι για το συγκεκριμένο στέλεχος, αντίθετα με τις άλλες περιπτώσεις κορωνοϊού, απαιτούν εξειδικευμένο εργαστήριο, που δίνει αποτελέσματα μετά από κάποια 24ωρα, με τους ειδικούς να ζητούν να αυξηθούν αυτά τα εργαστήρια.

Δείτε στο 16ο λεπτό:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:07