search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:14
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απένειμε χάρη στον Στιβ Μπάνον – Και στον ράπερ Lil Wayne (Photos)

20.01.2021 07:59
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απένειμε χάρη στον Στιβ Μπάνον - Και στον ράπερ Lil Wayne (Photos)  - Media

Ο Ντόναλντ Τραμπ, λίγο πριν φύγει από την προεδρία των ΗΠΑ, απένειμε χάρη σε 70 άτομα αλλά τελικά όχι στον εαυτό του ή σε άλλα μέλη της οικογένειας του, παρά τις φήμες.

Ανάμεσά σε όσους πήραν χάρη ήταν και ο πρώην στενός συνεργάτης του Στιβ Μπάνον, ο ράπερ Lil Wayne και ο πρώην δήμαρχος του Ντιτρόιτ, Κουάμε Κιλπάτριτ, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 28 ετών για διαφθορά.

Ο Τραμπ υπέγραψε για μείωση της ποινής σε έναν ακόμη ράπερ – τον Kodak Black – ο οποίος, όπως και ο Lil Wayne, βαρύνεται με κατηγορίες σχετικά με οπλοκατοχή.

Πριν υπογράψει τα έγγραφα, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης (τοπική ώρα), ο απερχόμενος πρόεδρος ήταν αναποφάσιστος για το αν θα απονείμει χάρη στον Μπάνον, σύμφωνα με την Washington Post.

Ο άνθρωπος που υπήρξε «αρχιτέκτονας» της εκλογικής νίκης του Τραμπ και στη συνέχεια διετέλεσε υψηλόβαθμος σύμβουλος στον Λευκό Οίκο κατηγορείται για απάτη.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Μπάνον και άλλοι τρεις εξαπάτησαν εκατοντάδες δωρητές, στο πλαίσιο καμπάνιας για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, η οποία συγκέντρωσε 25 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Μπάνον φέρεται ότι έλαβε πάνω από 1 εκατομμύριο και τουλάχιστον μέρος αυτού του ποσού το χρησιμοποίησε για προσωπικά έξοδά του.

Ο Μπάνον «υπήρξε ένας σημαντικός ηγέτης στο συντηρητικό κίνημα και είναι γνωστός για την πολιτική οξύνοιά του», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με την οποία οι εισαγγελείς τον «κυνήγησαν» με κατηγορίες «που σχετίζονται με απάτη που πηγάζει από την εμπλοκή του σε ένα πολιτικό πρότζεκτ».

Εξάλλου, μεταξύ αυτών που απένειμε χάρη την Τρίτη είναι και ο μεγάλος χρηματοδότης των Ρεπουμπλικάνων, Έλιοτ Μπρόιντι, ο οποίος τον Οκτώβριο δήλωσε ένοχος για το ότι ασκούσε πιέσεις στη διοίκηση Τραμπ για λογαριασμό συμφερόντων της Μαλαισίας και της Κίνας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15