search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:27
MENU CLOSE

Σε δυσάρεστο κλίμα η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

04.10.2012 08:12
Σε δυσάρεστο κλίμα η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ - Media

Στις 13.30 το μεσημέρι συγκαλείται η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ από τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε μια προσπάθεια να εκτονώσει το έντονο κλίμα αμφισβήτησής του από τους βουλευτές του και όχι μόνο, μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Στις 13.30 το μεσημέρι συγκαλείται η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ από τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε μια προσπάθεια να εκτονώσει το έντονο κλίμα αμφισβήτησής του από τους βουλευτές του και όχι μόνο, μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Η κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος είναι έκρυθμη, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και απόπειρα διάλυσης του θεσμικού ιστού της χώρας.

Με συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη στο κεντρικό δελτίο του Mega, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να μετακυλήσει την ευθύνη στον πρώην Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, ενώ επιτέθηκε και στον προκάτοχό του Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

«Ο κ. Διώτης παρέλαβε τη λίστα αυτή, το υλικό για να είμαστε ακριβείς, από τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος του το έδωσε ως υπουργός για να το κάνει τι; Του το έδωσε προφανώς για να το αξιοποιήσει. Και δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού από εμένα, ήρθε και μου είπε “έχουμε πρόβλημα νομιμότητας, δεν μπορώ να κάνω νόμιμη επεξεργασία και νόμιμη χρήση, αλλά βεβαίως υπάρχουν οι πληροφοριες“». Ξεκαθάρισε άλλωστε ότι τόσο ο κ. Διώτης, όσο και οι υπόλοιποι αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου είχαν λάβει ρητή εντολή να κινήσουν όλες τις υποθέσεις φοροδιαφυγής. Αιχμές όμως άφησε και κατά του κ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας με νόημα ότι είχε στα χέρια του την επίμαχη λίστα επί επτά μήνες…

Ο ίδιος πάντως, υποστήριξε ότι δεν έχει δει το περιεχόμενο της λίστας και πως εμφορούμενος από αίσθημα εθνικού καθήκοντος, την παρέδωσε στον πρωθυπουργό, αμέσως μόλις αντελήφθη ότι δεν το είχε καμία υπηρεσία. Ζήτησε μάλιστα το όλο υλικό να παραδοθεί προς πληροφόρηση των βουλευτών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, τα μέλη της οποίας δεσμεύονται με το απόρρητο.

Οι επιθέσεις του κ. Βενιζέλου δεν περιορίστηκαν εκεί, καθώς λίγες ώρες μετά την αποχώρηση του Γιάννη Ραγκούση από το κόμμα, με μία πολύ σκληρή ανακοίνωση για τον τρόπο λειτουργίας του, μίλησε για κάποιους που «βιάζονται να βρουν την αφορμή ή την ευκαιρία τώρα που έχουμε μία ένταση, να πουν εγώ δεν είμαι ΠΑΣΟΚ, εγώ φεύγω, δεν έχω σχέση με το κατεστημένο της μεταπολίτευσης». Με τα πυρά να στρέφονται κατευθείαν κατά του πρώην υπουργού Εσωτερικών, χωρίς πάντως να τον κατονομάσει, αντιπαρέβαλε «όσους νομίζουν ότι μπορούν να εξαγνιστούν διότι είναι αειπάρθενοι», με εκείνους στο ΠΑΣΟΚ που είναι «η καιόμενη βάτος της χώρας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10