search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:43
MENU CLOSE

Live – Βουλή: Παρεμβάσεις Μητσοτάκη – Τσίπρα για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης

20.01.2021 08:57
Live - Βουλή: Παρεμβάσεις Μητσοτάκη - Τσίπρα για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης   - Media

 

Στη Βουλή ψηφίζεται σήμερα Τετάρτη το νομοσχέδιο για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια. 

Στην συζήτηση θα πάρουν τον λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

«Το νομοθέτημα αυτό συνοδεύεται από την ομόθυμη στήριξη των πολιτικών δυνάμεων του εθνικού κοινοβουλίου. Κατά συνέπεια, νομίζω ότι η στιγμή έχει στοιχείο ιστορικότητας και θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τα κόμματα για τη συνεργασία» είπε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ανοίγοντας την διήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Δένδια, με αφορμή την συζήτηση που άνοιξε με δημόσια τοποθέτηση ότι τα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας προετοιμάζουν τα σχέδια για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια ακόμα και ανατολικά της Κρήτης.

ΣΥΡΙΖΑ: Γαλάζια «κωλοτούμπα» και στα χωρικά ύδατα μετά τις Πρέσπες

Η χθεσινή προαναγγελία Δένδια για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12ν.μ. και στα νότια και ανατολικά της Κρήτης πυροδότησε έκρηξη του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δια του γραφείου Τύπου κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανειλικρίνεια, ασυνέπεια και κενό στρατηγικής, θυμίζοντας τι λεγόταν σχετικώς από κυβερνητικής πλευράς σε προηγούμενες φάσεις:

«Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη που χαρακτήριζε πριν λίγους μήνες την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για επέκταση χωρικών υδάτων νότια και ανατολικά της Κρήτης «εθνικιστική» δια στόματος Χρυσοχοΐδη και «εύκολους λεονταρισμούς» δια στόματος Γεραπετρίτη. Σήμερα – δια στόματος Δένδια- προσχωρεί σε αυτές. Η ΝΔ του κ Μητσοτάκη που διατυμπάνιζε ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο αποτελεί «προσχώρηση στην επιχειρηματολογία της Τουρκίας» και «μεγάλη ζημιά» τώρα την εφαρμόζει με τυμπανοκρουσίες».

 

Δείτε Live

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:43