search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:13
MENU CLOSE

Χρυσοχοΐδης για αστυνομικούς σε ΑΕΙ: Δεν θα έχουν πυροβόλα όπλα, ούτε σπρέι πιπεριού (ηχητικό)

20.01.2021 10:07
asoee-mat.jpg

 

«Οι  αστυνομικοί που θα φρουρούν τα πανεπιστήμια, δεν θα φέρουν πυροβόλα όπλα. Θα είναι ομάδες ήπιας κοινωνικής αστυνόμευσης. Θα έχουν γκλοπς και χειροπέδες» δήλωσε στον ΣΚΑΙ 100.3  ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Αναφέρθηκε δε και σε «κάποιους ευφάνταστους» που έκαναν λόγο για «ερμάρια» στα πανεπιστήμια στα οποία θα διατηρούνται όπλα για χρήση από το ειδικό αστυνομικό σώμα που θέλει να επιβάλει η ΕΛΑΣ.

«Όλα αυτά είναι θεωρίες συνωμοσίας, είναι ψέμματα, τα διαψεύδω και να μην τα επαναφέρει κανείς», είπε ο υπουργός.

Σε ερώτηση του Άρη Πορτοσάλτε, αν θα διαθέτουν σπρέι πιπεριού, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απάντησε «όχι, απαγορεύονται αυτά τα πράγμτα στην Ελλάδα», αλλά πρόθεστε πως «αντ’ αυτού υπάρχουν μια σειρά άλλα “όπλα”, όπως κρότου λάμψης, ωστόσο ούτε αυτά θα υπάρχουν, επειδή είναι κλειστοί χώροι και δε χρειάζεται…» 

Δεν πάμε να κάνουμε πόλεμο στα πανεπιστήμια είπε συγκεκριμένα και πρόσθεσε. «Πάμε να αποτρέψουμε τα φαινόμενα βίας με χτισίματα των γραφείων των καθηγητών και τις προσβολές σε βάρος τους».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:13