search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:33
MENU CLOSE

Προσπάθειες συμβιβασμού κυβέρνησης με τρόικα

04.10.2012 08:18
Προσπάθειες συμβιβασμού κυβέρνησης με τρόικα - Media

Σε συμβιβασμό για τα μέτρα άνω των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που έχουν απορρίψει οι «τροϊκανοί», προσπαθούν να έρθουν κυβέρνηση και δανειστές ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Σε συμβιβασμό για τα μέτρα άνω των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που έχουν απορρίψει οι «τροϊκανοί», προσπαθούν να έρθουν κυβέρνηση και δανειστές ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Αν δεν υπάρξει γεφύρωση του χάσματος για το πακέτο των μέτρων μέχρι την Δευτέρα, υπάρχει κίνδυνος να μην συμπεριληφθεί το θέμα της Ελλάδας στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής στις 18 και 19 Οκτωβρίου. Αν συμβεί αυτό θα καθυστερήσει σημαντικά τόσο η απόφαση για την επιμήκυνση, όσο και η καταβολή της δόσης. Προκειμένου να ολοκληρωθεί το πακέτο συζητούνται η κατάργηση των δώρων και του επιδόματος αδείας για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ ή η αύξηση των εισφορών για τους προ του 1993 ασφαλισμένους στο ΙΚΑ.

Την Πέμπτη, ο Γ. Στουρνάρας θα έχει και νέα συνάντηση με την τρόικα και όπως είπε οι συναντήσεις θα είναι καθημερινές έως το Eurogroup της Δευτέρας. Στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία, η κάθε πλευρά θα κληθεί να αποδείξει την ορθότητα των επιχειρημάτων της ενώπιον των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Το κενό που υπάρχει με την τρόικα είναι μεγάλο» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την ελπίδα το κενό αυτό να έχει ξεπεραστεί μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας, σημειώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σε καλό δρόμο. Όσο για το αν η εκταμίευση της επόμενης δόσης θα γίνει πριν το Νοέμβριο ο κ. Στουρνάρας είπε ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό ώστε η δόση να έλθει πάρα πολύ γρήγορα».

Σε ερώτηση για το αν η υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ έχει επηρεάσει τη διαπραγματευτική διαδικασία, ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι δεν έχει καμία σχέση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:29