search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:54
MENU CLOSE

Άδοξο τέλος: Η αποχώρηση Τραμπ από τον Λευκό Οίκο (Live)

20.01.2021 13:24
Κράτησε και μια παράδοση: Ο Τραμπ άφησε επιστολή στον Μπάιντεν - Media

 

Χωρίς τελετουργικό, μόνος και χωρίς να έχει αποδεχθεί την ήττα του, ο Ντόναλντ Τραμπ αποχωρεί αυτή την ώρα από τον Λευκό Οίκο, τέσσερα χρόνια μετά την ορκωμοσία του ως 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

O Τραμπ αναχώρησε από τον Λευκό Οίκο με το ελικόπτερο Marine 1 για τη Βάση Άντριους, απ’ όπου θα πετάξει για τελευταία φορά με το Air Force One για τη Φλόριντα, καθώς επέμεινε στην απόφασή του να μην παραβρεθεί στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν.

Χωρίς καμία ονομαστική αναφορά στο διάδοχό του ο Ντόναλντ Τραμπ αποχαιρέτησε τους Αμερικανούς, ενώ άφησε μάλιστα υπόνοιες μελλοντικής επιστροφής του. Ο απερχόμενος πρόεδρος απένειμε χάρη σε 73 ανθρώπους, πρώην στενούς συνεργάτες και χορηγούς της προεκλογικής του εκστρατείας. Ανάμεσά τους ο Στιβ Μπάνον που κατηγορήθηκε πέρυσι για απάτη.
 
Την τελετή ορκωμοσίας που αρχίζει σε λίγες ώρες θα προστατεύσουν 25.000 στρατιώτες της Εθνοφρουράς, περισσότεροι από όσους βρίσκονται σήμερα σε Αφγανιστάν, Συρία και Ιράκ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:54