search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:56
MENU CLOSE

Ο συμβολισμός πίσω από το ντύσιμο της Καμάλα Χάρις

20.01.2021 17:06
Ο συμβολισμός πίσω από το ντύσιμο της Καμάλα Χάρις - Media

 

Η Καμάλα Χάρις θα μείνει στην ιστορία ως η πρώτη γυναίκα και η πρώτη έγχρωμη αντιπρόεδρος.

H Καμάλα Χάρις ορκίστηκε φορώντας μωβ χρώμα ως φόρος τιμής προς την Shirley Chisholm, την πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα που έλαβε υποψηφιότητα για την προεδρία στην ιστορία των ΗΠΑ.

«Η Καμάλα Χάρις φοράει μωβ, κάτι πολύ σημαντικό γι ‘αυτήν. Όταν έτρεξε για την προεδρία, ένα από τα χρώματα της εκστρατείας της ήταν μωβ και κίτρινο. Αυτό είναι ένα νεύμα για τη Shirley Chisholm που διετέλεσε πρόεδρος ως μαύρη γυναίκα πριν από δεκαετίες και την ενέπνευσε στην πολιτική της καριέρα», αναφέρει ο δημοσιογράφος του CNN Abby Phillip.

H Chisholm έκανε καμπάνια για την εκλογή του Δημοκρατικού Κόμματος το 1972.

«Βλέπετε την Καμάλα Χάρις να δίνει έμφαση σε αυτή τη μεγάλη στιγμή στην αμερικανική ιστορία για τόσες πολλές γυναίκες, έγχρωμους ανθρώπους, για τις αδελφές της στην γυναικεία αδελφότητα Alpha Kappa Alpha», πρόσθεσε ο δημοσιογράφος

Καμάλα Χάρις: Χρησιμοποίησε δύο Βίβλους όταν ορκίστηκε

Η Καμάλα Χάρις ορκίστηκε με δύο Βίβλους.

Η μία προηγουμένως ανήκε σε μιας πρώην γειτόνισσα και οικογενειακή φίλη της Χάρις, Regina Shelton, και μια άλλη που ανήκε στον Thurgood Marshall, τον πρώτο Αφροαμερικανό που υπηρέτησε στο Ανώτατο Δικαστήριο, σύμφωνα με έναν βοηθό της Χάρις.

Η Χάρις περιέγραψε την οικογενειακή της φίλη Regina Shelton ως δεύτερη μητέρα για εκείνη. Εκείνη και η αδερφή της Μάγια επισκέπτονταν συχνά το σπίτι της μετά το σχολείο, ενώ η μητέρα τους, η αείμνηστη Shyamala Gopalan, εξακολουθούσε να εργάζεται ως ερευνήτρια για τον καρκίνο του μαστού.

Η Χάρις χρησιμοποίησε τη Βίβλο της για να ορκιστεί στο αξίωμά της ως γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνια και αργότερα όταν έγινε γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Στο γραφείο και στον αγώνα, πάντα κουβαλάω την κυρία Σέλτον», έγραψε η Καμάλα Χάρις σε μια επιμέλεια για την Regina Shelton με τίτλο, «Χωρίς αυτήν τη γυναίκα, δεν θα ήμουν γερουσιαστής που είμαι σήμερα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:56