search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:46
MENU CLOSE

Ορκωμοσία Μπάιντεν: Αποθεωτικά πρωτοσέλιδα του διεθνή Τύπου – «Η δημοκρατία επικράτησε»

21.01.2021 08:05
Ορκωμοσία Μπάιντεν: Αποθεωτικά πρωτοσέλιδα του διεθνή Τύπου - «Η δημοκρατία επικράτησε» - Media

 

Στην πρώτη ομιλία του νέου πλανητάρχη Τζο Μπάιντεν και στην φράση του ότι «η Δημοκρατία νίκησε» επικεντρώνουν τα περισσότερα πρωτοσέλιδα του αμερικανικού αλλά και διεθνή Τύπου.

Ανάμεσα σε αρκετούς άλλους τίτλους, ο Guardian κυκλοφορεί με τον τίτλο: «Η Δημοκρατία επικράτησε» και μια αφίσα στην πρώτη του σελίδα, όπου απεικονίζεται ο Τζο Μπάιντεν κατά την διάρκεια της ομιλία του στο Καπιτώλιο.

Και οι New York Times επιλέγουν το ίδιο μήνυμα προσθέτοντας το σχόλιο ότι «Ο Μπάιντεν ορκίζεται να ενώσει ξανά το έθνος». Παράλληλα, στο πρωτοσέλιδο υπάρχει και μια φωτογραφία όπου ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ αγκαλιάζει την σύζυγό του, Τζιλ.

Οι Financial Times «υποδέχονται τον Τζο Μπάιντεν με μια τεράστια φωτογραφία του και τον ίδιο τίτλο και πάλι: «Επικράτησε η δημοκρατία».

Το πρωτοσέλιδο του Scotsman αναγράφει ένα μεγαλύτερο κομμάτι της ομιλίας του. «Η δημοκρατία είναι πολύτιμη. Η δημοκρατία είναι εύθραυστη. Αυτήν την ώρα, φίλοι μου, επικράτησε η δημοκρατία».

«Μπάιντεν:«Η ενότητα είναι το μονοπάτι», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Washington Post, με μια φωτογραφία του 46ου προέδρου των ΗΠΑ την ώρα της ορκωμοσίας του.

«Τερματισμός του αστικού πολέμου» είναι ο τίτλος του Telegraph ενώ οι Times σημειώνουν από την πλευρά τους: «Χρόνος για ενότητα».

Η Mail χαιρετίζει μια «νέα αυγή για την Αμερική» με φωτογραφία του Τραμπ που αναχωρεί από την Ουάσινγκτον και τον Μπάιντεν να αγκαλιάζει τη σύζυγό του.

Το Express επικεντρώνει στην σχέση του νέου προέδρου με τον Μπόρις Τζόνσον και έχει κύριο τίτλο του: «Μεγάλη στιγμή για τις ΗΠΑ και τη Βρετανία».

Η Metro επιλέγει να χρησιμοποιήσει τα λόγια του Ντόναλντ Τραμπ εναντίον του με τον τίτλο: «Τώρα κάνε πάλι την Αμερική υπέροχη».

Στην Ευρώπη, η El Mundo στην Ισπανία κυκλοφορεί μς μια φωτογραφία του Μπάιντεν και τίτλο: «Τζο Μπάιντεν:Έχουμε πολλά να θεραπεύσουμε».

Η γερμανική Bild, η μεγαλύτερη εφημερίδα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη, έχει τον τίτλο «Comeback für Amerika», ενώ η Suddeutsche Zeitung αναφέρει με το «Νέα εποχή στην Αμερική».

Τέλος, η South China Morning Post έχει τίτλο: «Ο κόσμος ξυπνά με έναν νέο αμερικανό ηγέτη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:46