search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:55
MENU CLOSE

Η Ουγγαρία απαιτεί ειδική σήμανση σε βιβλία με «γκέι περιεχόμενα»

21.01.2021 13:50
Η Ουγγαρία απαιτεί ειδική σήμανση σε βιβλία με «γκέι περιεχόμενα» - Media
 
Κατευθείαν για το Μεσαίωνα βαίνει η Ουγγαρία, καθώς η κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν στο πλαίσιο της ακροδεξιάς πολιτικής που ακολουθεί αρχίζει νέο πόλεμο σε βαρος των ομοφυλόφιλων.
 
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Βουδαπέστης απαίτησε από εκδοτικό οίκο να τοποθετήσει ειδικές σημάνσεις σε βιβλία που περιέχουν «συμπεριφορά διαφορετική από τους παραδοσιακούς ρόλους των φύλων», υποστηρίζοντας ότι η πρακτική αυτή είναι «αναγκαία για την προστασία των καταναλωτών από την παραπλάνηση», όταν η Labrisz, μια λεσβιακή ομάδα, προχώρησε στη δημοσίευση ενός παιδικού βιβλίου μου μιλά για τη διαφορετικότητα, με τίτλο «Η χώρα των θαυμάτων είναι για όλους», το οποίο περιλαμβάνει και ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρες.
 
Σύμφωνα με το news247, το οποίο επικαλείται το Reuters, στο βιβλίο συναντάμε ιστορίες για ένα λαγουδάκι που γεννήθηκε με τρία αυτιά, αλλά και για ένα αγόρι Ρομά που βρίσκει την αγάπη όταν συναντά ένα ξανθό αγόρι. Να σημειωθεί ότι από τις συνολικά 17 ιστορίες του βιβλίου, μόνο τέσσερις σχετίζονται με κάποιο ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρα. Το βιβλίο, του οποίου οι συγγραφείς λένε ότι προορίζεται να διδάξει στα παιδιά να σέβονται τους ανθρώπους, παρουσιάζει και ένα ποίημα για έναν πρίγκιπα που παντρεύεται έναν άλλο πρίγκιπα.
 

Ειδικές σημάνσεις σε βιβλία

Άλλες ιστορίες απεικονίζουν θετικά τις μειονότητες, συμπεριλαμβανομένων των Ρομά και των ατόμων με ειδικές ανάγκες. «Το βιβλίο πωλείται ως παραμύθι, που ονομάζεται εξώφυλλο και έχει σχεδιαστεί αναλόγως, αλλά κρύβει το γεγονός ότι απεικονίζει συμπεριφορά διαφορετική από τους παραδοσιακούς ρόλους των φύλων», ανέφερε σε δήλωσή του το κυβερνητικό γραφείο στη Βουδαπέστη. Η κυβέρνηση απαιτεί από την ομάδα Labrisz να τοποθετήσει ειδικές σημάνσεις σε όλα τα βιβλία με τέτοιο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένου και του «Wonderland Is For Everyone».
 
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν υιοθετεί όλο και πιο εχθρικές ρητορικές και πολιτικές έναντι των ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδων τον τελευταίο χρόνο. Πέρυσι η Ουγγαρία απαγόρευσε την αναγνώριση των διαφυλικών ταυτοτήτων σε επίσημα έγγραφα και τροποποίησε το σύνταγμα για να δηλώσει ότι σε μια οικογένεια «ο πατέρας είναι άνδρας και η μητέρα είναι γυναίκα». Η ομοφοβική πολιτική του Ορμπάν, ωστόσο, δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα, όταν τον περασμένο Δεκέμβριο ομοφοβικός Ευρωβουλευτής από το κόμμα του πιάστηκε σε γκέι κορωνο-όργιο στις Βρυξέλλες, κατά παράβαση των περιορισμών της πανδημίας.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52