search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:54
MENU CLOSE

Διευκρινίσεις Παναγιωτόπουλου για αύξηση θητείας: Πότε θα αρχίσει, πώς θα γίνει

21.01.2021 19:37
Διευκρινίσεις Παναγιωτόπουλου για αύξηση θητείας: Πότε θα αρχίσει, πώς θα γίνει - Media
 
Διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την αύξηση του χρόνου θητείας στο Στρατό Ξηράς κατά τρεις μήνες έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.
 
Όπως εξήγησε ο Ν. Παναγιωτόπουλος «κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η πρόταση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχετικώς με τη στρατιωτική θητεία. Η πρόταση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο αναβάθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων σε προσωπικό».
 
Προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν ήδη ανακοινωθεί:
  • Η αύξηση του αριθμού των εισακτέων σπουδαστών στο σύνολο των Στρατιωτικών Σχολών Αξιωματικών και Υπαξιωματικών.
  • Η πρόσληψη Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως και Επαγγελματιών Οπλιτών.
Επιπροσθέτως, με Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί στο προσεχές διάστημα, επανακαθορίζεται η διάρκεια της θητείας των στρατευσίμων Οπλιτών, Ναυτών, Σμηνιτών και Εφέδρων Αξιωματικών και στους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.
 
Έτσι, εξισώνεται η διάρκεια της πλήρους θητείας των στρατευσίμων του Στρατού Ξηράς με αυτήν των στρατευσίμων στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, σε 12 μήνες για όλους.
 
Παράλληλά, καθορίζεται θητεία διάρκειας εννέα μηνών για τους υπόχρεους πλήρους θητείας που υπηρετούν σε συγκεκριμένες Μονάδες του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας με ειδικά επιχειρησιακά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά, υπό την προϋπόθεση της παραμονής τους στη συγκεκριμένη Μονάδα για το σύνολο της θητείας τους.
 
Επίσης, καθορίζεται για τους Δοκίμους Εφέδρους Αξιωματικούς Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας διάρκεια θητείας δεκαεπτά και δεκατεσσάρων μηνών αντιστοίχως. Οι νέες ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από τον Μάιο και δεν αφορούν όσους ήδη υπηρετούν τη θητεία τους.
 
Ο υπουργός Άμυνας υπογράμμισε ότι «η εν λόγω Υπουργική Απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο των εξαγγελιών του πρωθυπουργού σχετικώς με τη συνολική αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων σε μέσα και προσωπικό, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων από τη φθίνουσα απόδοση των κλάσεων σε Στρατευσίμους».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:53