search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:57
MENU CLOSE

«Ήταν βιασμός με όλο το νόημα από τον προπονητή μου»: Μιλάει η ιστιοπλόος που κακοποιήθηκε σε ηλικία 11 χρονών (Video)

21.01.2021 20:03
«Ήταν βιασμός με όλο το νόημα από τον προπονητή μου»: Μιλάει η ιστιοπλόος που κακοποιήθηκε σε ηλικία 11 χρονών (Video) - Media
 
Σοκάρει και συγκλονίζει η ιστιοπλόος που, όπως κατήγγειλαν η Σοφία Μπεκατώρου και ο Νίκος Κακλαμανάκης, σε ηλικία μόλις 11 χρονών υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον προπονητή της.
 
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, η εικοσάχρονη, πλέον, αθλήτρια υπό καθεστώς ανωνυμίας και με αλλοιωμένη τη φωνή της περιέγραψε την εφιαλτική εμπειρία που βίωσε πριν από περίπου δέκα χρόνια, τονίζοντας ότι ήταν «βιασμός με όλο το νόημα. Ημουν τότε 11 χρόνων. Ημουν σε σοκ και αντί να με στηρίζουν, ήθελαν να με καταστρέψουν». 
 
«Ηταν πάρα πολύ δύσκολο. Απλά, δεν ήθελα να το περάσει και η οικογένειά μου τότε», δήλωσε η 11χρονη τότε αθλήτρια ιστιοπλοΐας. Πριν από περίπου δέκα χρόνια, η συγκεκριμένη αθλήτρια, μόλις 11 ετών τότε, υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον τότε προπονητή της. Το αδίκημα στη δική της περίπτωση δεν έχει παραγραφεί και γι’ αυτό θα κληθεί άμεσα να καταθέσει. «Επικοινώνησα με τη Σοφία, στέλνοντάς της ένα μήνυμα υποστήριξης, όπως θα έχει λάβει πολλά άλλα. Δεν είχα πρόθεση να μιλήσω στην αρχή και της έστειλα ένα μήνυμα, της είπα κάποια πράγματα. Της είπα απ’ έξω απ’ έξω τι μου έχει συμβεί και έτσι ήρθαμε σε επικοινωνία», λέει.
 
Η εντεκάχρονη τότε αθλήτρια της Ιστιοπλοΐας δεν το εκμυστηρεύτηκε ούτε στους γονείς της. Παιδί, μόλις 11 ετών, δεν ήξερε πώς να το χειριστεί. «Βιασμός με όλο το νόημα. Πέρασαν τρία χρόνια για να το πω στους δικούς μου ανθρώπους. Ημουν 14 όταν το είπα, ναι, και δεν άντεχα άλλο και έπρεπε κάπως να βρω το θάρρος να το πω στους γονείς μου. Μόλις το έμαθαν οι γονείς μου πήγαν κατευθείαν στην Αστυνομία. Εφυγε βράδυ ο προπονητής», αναφέρει.

Η 20χρονη είναι σήμερα μέλος της Εθνικής Ιστιοπλοϊκής Ομάδας με παγκόσμιες διακρίσεις αλλά και φοιτήτρια. Ολο αυτό το διάστημα ζούσε τον προσωπικό της εφιάλτη. «Είχαμε πάει, είχαμε ζητήσει περιοριστικά μέτρα. Επρεπε ή να διαφυλάξουν εμένα οι γονείς μου ή να γίνει ένας διασυρμός σε ένα ολόκληρο χωριό, που θα ήταν πάρα πολύ βαρύ για εμένα, 11 χρόνων. Οπότε αποφασίσαμε να μην το κινήσουμε νομικά, πέρα από το να απευθυνθούμε στο συμβούλιο τότε του Ομίλου, οι οποίοι απλά έθαψαν το θέμα, οι οποίοι απλά κοίταξαν να με διασύρουν σε ένα ολόκληρο χωριό», είπε ακόμη.
 
H 20χρονη σήμερα αθλήτρια της Ιστιοπλοΐας καταγγέλλει πως δέχθηκε πόλεμο ακόμη και από τον Ναυτικό Ομιλο, στον οποίο άνηκε τότε. «Συνέχισα στον όμιλο, μετά άλλαξε ο προπονητής, άλλαξα κι εγώ κατηγορία και συνέχισα και τότε ήταν που απέκτησα τις περισσότερες διακρίσεις. Μετά που έφυγε αυτός ο άνθρωπος, άνθρωπος τέλος πάντων. Δεν έφτασε ποτέ στην Ομοσπονδία το θέμα, δεν το πήγε ο Ομιλος καν εκεί. Αυτοί που το κάλυψαν στην ουσία είναι ηθικοί αυτουργοί, αυτοί του Ομίλου».
 
«Τώρα που έφτασα σε μία ηλικία που μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και πιο πολύ για την οικογένειά μου, δεν δέχομαι κάποια πράγματα και γι’ αυτό κάποια πράγματα πρέπει να βγουν στο φως και να αποκατασταθεί όλη η υπόθεση», τονίζει η νεαρή κοπέλα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:56