search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:07
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: ΕΛΚ και Σοσιαλδημοκράτες «πάγωσαν» το Δικαίωμα στην Αποσύνδεση για τους εργαζόμενους

23.01.2021 12:45
ΣΥΡΙΖΑ: ΕΛΚ και Σοσιαλδημοκράτες «πάγωσαν» το Δικαίωμα στην Αποσύνδεση για τους εργαζόμενους - Media

 

Σκληρή κριτική στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) και τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες (S&D) ασκεί η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υπογραμμίζοντας ότι η υπερψήφιση τροπολογίας με ευθύνη τους, παγώνει για τρία χρόνια το «Δικαίωμα στην Αποσύνδεση».

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους, ότι με αυτή την τροπολογία της «ύστατης ώρας» ανατράπηκαν όσα είχαν συμφωνηθεί τους προηγούμενους μήνες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την προστασία του Δικαιώματος στην Αποσύνδεση, «την άμεση θεσμοθέτηση δηλαδή από την ΕΕ, με σχετική νομοθεσία, του δικαιώματος των εργαζομένων να έχουν τη δυνατότητα να απενεργοποιούν ψηφιακές συσκευές χωρίς να αντιμετωπίζουν αρνητικές συνέπειες από τους εργοδότες τους». Κατηγορούν τις δύο μεγαλύτερες πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου, ότι «κατέφυγαν» σε αυτή την «αντικοινοβουλευτική πρακτική», «προκειμένου όπως φαίνεται, να ικανοποιήσουν τις επιδιώξεις των πανίσχυρων λόμπι των μεγάλων εταιριών, των πολυεθνικών και των μεγάλων εργοδοτικών οργανώσεων, που δεν σταμάτησαν όλους τους μήνες που διεξάγεται η συζήτηση για την αποσύνδεση, να πιέζουν προς κάθε κατεύθυνση με στόχο την ακύρωση ή το πάγωμα της ρύθμισης».

Αναφέρουν ότι «η υπερψήφιση της τροπολογίας με ευθύνη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) αφήνει, για τουλάχιστον τρία χρόνια, τους εργαζομένους απροστάτευτους απέναντι σε μια επιβαλλόμενη νοοτροπία διαρκούς σύνδεσης και στις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η τηλεργασία στα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, στις δίκαιες συνθήκες εργασίας, στην ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής, και στη σωματική και τη ψυχική υγεία, την ασφάλεια και ευεξία κατά την εργασία».

Σημειώνουν ότι η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταψήφισε «τόσο την επίμαχη τροπολογία υποταγής στα εργοδοτικά συμφέροντα, όσο και το αλλοιωμένο τελικό κείμενο της έκθεσης», προσθέτοντας ότι αυτή η στάση ευθυγραμμίζεται με τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Οργανώσεων. Τονίζουν ότι θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη στο ΕΚ για άμεση θεσμοθέτηση ενός ευρωπαϊκού πλαισίου ρύθμισης της τηλεργασίας, που θα προστατεύει τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων στην ψηφιακή εποχή – και ζητούν γι’ αυτό από την Κομισιόν να προχωρήσει άμεσα σε σχετική νομοθετική ρύθμιση, λαμβάνοντας υπόψιν τις πραγματικές ανάγκες και τα αιτήματα του κόσμου της εργασίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:03