search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:09
MENU CLOSE

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Γιατί δεν έχω κάνει το εμβόλιο

23.01.2021 13:57
Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Γιατί δεν έχω κάνει το εμβόλιο - Media

 

Για τους λόγους που δεν έχει κάνει ακόμη το εμβόλιο του κορωνοϊού μίλησε, μεταξύ άλλων, στην οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο «σκληρός» πολιτικός, ο οποίος σήμερα είναι 78 ετών, είπε: «θα το κάνω, αλλά ακόμη δεν έχει έρθει η σειρά μου, διότι δεν έχω κλείσει τα 80 και δεν θέλω να πάρω τη σειρά άλλου».

Μάλιστα σε άλλη ερώτηση για το εάν οι βουλευτές πρέπει λάβουν προτεραιότητα, ο πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου εξήγησε πως «υπάρχει συγκεκριμένη σειρά προτεραιότητας. Προηγούνται οι ηλικιωμένοι και το ιατρικό προσωπικό».

«Σε άλλες χώρες, κάποιοι επώνυμοι -όχι μόνον πολιτικοί- κάνουν το εμβόλιο ως ένα είδος καμπάνιας υπέρ του εμβολιασμού. Στη Γερμανία, όμως, ο κόσμος είναι ούτως ή άλλως διατεθειμένος να εμβολιαστεί», προσέθεσε.

Όσον αφορά στην υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο άλλοτε ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών της χώρας ανέφερε: «Ήταν μια επιθυμία την οποία μου εξέφρασε η τοπική οργάνωση στην εκλογική μου περιφέρεια, καθώς και άλλοι κομματικοί φίλοι, κυρίως νεότερης ηλικίας. Η απόφαση δεν ήταν εύκολη, διότι στην ηλικία μου δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα ολοκληρώσω την κοινοβουλευτική περίοδο. Ακόμα όμως αισθάνομαι δυνατός και, κυρίως, το απολαμβάνω», κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:44