26/02/2021 09:27:19

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Γιατί δεν έχω κάνει το εμβόλιο

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Γιατί δεν έχω κάνει το εμβόλιο - Media

 

Για τους λόγους που δεν έχει κάνει ακόμη το εμβόλιο του κορωνοϊού μίλησε, μεταξύ άλλων, στην οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο «σκληρός» πολιτικός, ο οποίος σήμερα είναι 78 ετών, είπε: «θα το κάνω, αλλά ακόμη δεν έχει έρθει η σειρά μου, διότι δεν έχω κλείσει τα 80 και δεν θέλω να πάρω τη σειρά άλλου».

Μάλιστα σε άλλη ερώτηση για το εάν οι βουλευτές πρέπει λάβουν προτεραιότητα, ο πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου εξήγησε πως «υπάρχει συγκεκριμένη σειρά προτεραιότητας. Προηγούνται οι ηλικιωμένοι και το ιατρικό προσωπικό».

«Σε άλλες χώρες, κάποιοι επώνυμοι -όχι μόνον πολιτικοί- κάνουν το εμβόλιο ως ένα είδος καμπάνιας υπέρ του εμβολιασμού. Στη Γερμανία, όμως, ο κόσμος είναι ούτως ή άλλως διατεθειμένος να εμβολιαστεί», προσέθεσε.

Όσον αφορά στην υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο άλλοτε ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών της χώρας ανέφερε: «Ήταν μια επιθυμία την οποία μου εξέφρασε η τοπική οργάνωση στην εκλογική μου περιφέρεια, καθώς και άλλοι κομματικοί φίλοι, κυρίως νεότερης ηλικίας. Η απόφαση δεν ήταν εύκολη, διότι στην ηλικία μου δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα ολοκληρώσω την κοινοβουλευτική περίοδο. Ακόμα όμως αισθάνομαι δυνατός και, κυρίως, το απολαμβάνω», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.