search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:57
MENU CLOSE

Ανησυχία προκαλούν οι τεράστιες ουρές στα καταστήματα και οι «πονηριές» με τα πολλαπλά SMS

23.01.2021 20:18
Ανησυχία προκαλούν οι τεράστιες ουρές στα καταστήματα και οι «πονηριές» με τα πολλαπλά SMS - Media

 

Εικόνες συνωστισμού παρατηρήθηκαν σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, με την πλειοψηφία των πολιτών να τηρεί τα τα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό, φορώντας μάσκες και κρατώντας -όσο ήταν δυνατόν- τις αποστάσεις.

Αυτή ήταν η εικόνα που επικράτησε στα καταστήματα το Σάββατο 23 Ιανουαρίου ακόμα και λίγη ώρα πριν από το κλείσιμο τους, σε γνωστούς εμπορικούς κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Από την άλλη, σύμφωνα με το Open, αστυνομικοί που έκαναν πεζές περιπολίες βεβαίωσαν αρκετά πρόστιμα έξω από καταστήματα, καθώς διαπιστώθηκαν περιπτώσεις πολιτών που έστειλαν δύο, τρία  και… τέσσερα SMS, ή έφεραν αντίστοιχο αριθμό χειρόγραφων, προκειμένου να επεκτείνουν τη βόλτα τους στους εμπορικούς δρόμους.

Σε κάποιες περιπτώσεις, οι πολίτες έστειλαν περισσότερα του ενός SMS εξαιτίας των μεγάλων ουρών που είχαν σχηματιστεί έξω από τα καταστήματα. Ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία, σε αυτή την περίπτωση έπρεπε να αποχωρήσουν και να επιστρέψουν άλλη μέρα, ώστε να είναι νόμιμοι.

Προκειμένου να μειωθεί ο συνωστισμός στην οδό Ερμού, οι αρχές έχουν έρθει σε επικοινωνία με τα καταστήματα, με αποτέλεσμα υπάλληλοι των καταστημάτων να ζητήσουν από ορισμένους πελάτες να φύγουν και να επιστρέψουν κάποια άλλη μέρα. 

Πρώτο Σάββατο με εκπτώσεις και κοσμοσυρροή

Κοσμοσυρροή επικρατούσε από το πρωί στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με τους καταναλωτές να σχηματίζουν μεγάλες ουρές έξω κυρίως από τα πολυκαταστήματα.

Η εικόνα αυτή προβληματίζει τους επιστήμονες, που θεωρούν αυτό το πρώτο Σαββατοκύριακο επαναλειτουργίας της αγοράς σαν ένα κρας τεστ που θα κρίνει τα περαιτέρω βήματα επανεκκίνησης της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Το άνοιγμα των καταστημάτων συνέπεσε και με τις χειμερινές εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι και το 80%. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου.

Οι καταστηματάρχες περίμεναν ως μάννα εξ ουρανού το άνοιγμα των καταστημάτων για να ρεφάρουν μέρος του χαμένου τζίρου τους από το παρατεταμένο λουκέτο της προηγούμενης περιόδου, λόγω της επιβολής του lockdown.

Στη Θεσσαλονίκη, μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν κλείσουν τα καταστήματα οι ουρές ήταν μεγάλες από κόσμο που έχει βγει να κάνει τα ψώνια του. Οι έλεγχοι της αστυνομίας πολλοί, τα μέτρα όμως δύσκολο να τηρηθούν.

Παράλληλα έκκληση έκανε ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας προς τους πολίτες ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός για να μην ζήσει η πόλη στιγμές όπως του «μαύρου» Νοέμβριου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:54