search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:07
MENU CLOSE

Γερμανία: Σε καραντίνα νοσοκομείο – Εντοπίστηκαν με βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού 20 άνθρωποι

24.01.2021 06:48
Κορωνοϊός: Τα υποκείμενα νοσήματα που οδηγούν σε περισσότερους θανάτους - Media

 

Οι γερμανικές υπηρεσίες υγείας έθεσαν σε καραντίνα ένα νοσοκομείο του Βερολίνου αφού 20 ασθενείς και εργαζόμενοι εντοπίστηκαν θετικοί στην πιο μεταδοτική μετάλλαξη του νέου κορωνοϊού, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία και -όπως φαίνεται- εξαπλώνεται ταχύτητα σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Εκπρόσωπος της εταιρείας διαχείρισης των δημόσιων νοσοκομείων Vivantes εξέφρασε φόβους για περαιτέρω αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων που νοσηλεύονται ή εργάζονται στο νοσοκομείο Χούμπολτ και έχουν προσβληθεί από την παραλλαγή Β117. 

Το νοσοκομείο που βρίσκεται σε καραντίνα δεν δέχεται νέους ασθενείς μέχρι νεοτέρας. 

Την περασμένη Πέμπτη η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε τους πολίτες να σταματήσουν να διαμαρτύρονται για την αργή διαδικασία του εμβολιασμού και ταυτόχρονα υπερασπίστηκε την απόφασή παράτασης των περιοριστικών μέτρων, εξηγώντας ότι είναι αναγκαία για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της νέας, πιο επιθετικής παραλλαγής του SARS-CoV-2.

Περισσότεροι από 300 νεκροί 

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 12.257 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.134.936, δείχνουν σήμερα Κυριακή τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Το ίδιο διάστημα, 349 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 51.870 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, κατά την ίδια πηγή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:06