search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:09
MENU CLOSE

Κολομβία: Σφαγή με πέντε νεκρούς σε αγρόκτημα

25.01.2021 06:53
Κολομβία: Σφαγή με πέντε νεκρούς σε αγρόκτημα - Media

Τρεις νέοι, 18 ετών, και ένας έφηβος, 17, έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των εκτελεστών επιτόπου, στην Κολομβία, ενώ τρεις ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν, ο ένας από τους οποίους υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, εξήγησαν οι αρχές.

Δυστυχώς, είμαστε υποχρεωμένοι να επιβεβαιώσουμε (…) τον θάνατο ενός (ακόμη) από τα νεαρά θύματα» της σφαγής, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γραμματέας της υπηρεσίας υγείας στον δήμο Μπούγα, ο Μαουρίσιο Σότο, προσθέτοντας ότι οι άλλοι δύο τραυματίες νοσηλεύονται σε «σταθερή» κατάσταση.

Αστυνομικοί και στελέχη των ειδικών δυνάμεων ειδικευμένα σε υποθέσεις απαγωγών και εκβίασης, καθώς και εισαγγελικοί λειτουργοί, μετέβησαν στην Μπούγα για να «βρουν τους υπεύθυνους για αυτό το ειδεχθές έγκλημα», τόνισε ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας Εδουάρδο Σαπατέιρο.

Οι αρχές δεν έχουν κάνει ως αυτό το στάδιο καμία εκτίμηση για τα κίνητρα της επίθεσης, ούτε για το ποιος μπορεί να προσέλαβε τους εκτελεστές.

Πρόκειται για την έκτη σφαγή — ταυτόχρονη δολοφονία τριών ή περισσοτέρων προσώπων, κατά τον ορισμό του ΟΗΕ — που καταγράφει από την αρχή της χρονιάς το ανεξάρτητο παρατηρητήριο Indepaz.

Αρκετές ένοπλες ομάδες και συμμορίες συγκρούονται για τον έλεγχο της διακίνησης των ναρκωτικών, των φυτειών κόκας, του φυτού τα φύλλα του οποίου είναι η πρώτη βάση στη διαδικασία παρασκευής κοκαΐνης, των φυτειών μαριχουάνας, αλλά και των κυκλωμάτων εκβίασης στη Βάγιε δελ Κάουκα.

Το 2020 σημαδεύτηκε από το χειρότερο κύμα βίας στην Κολομβία μετά την υπογραφή της συμφωνίας ειρήνης το 2016 ανάμεσα στην τότε κυβέρνηση και στην πρώην οργάνωση ανταρτών FARC-EP. Διαπράχθηκαν 91 σφαγές με 381 θύματα, κατά τα στοιχεία του Indepaz.

Παρά τη συμφωνία ειρήνης με το κίνημα αυτό ανταρτών, ο εμφύλιος πόλεμος που κρατάει σχεδόν έξι δεκαετίες στη χώρα συνεχίζεται, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:07