search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:38
MENU CLOSE

Η «μυστική» ιστορία της λίστας

05.10.2012 09:10

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», η ιστορία της «λίστας Λαγκάρντ» με τους Έλλη­νες καταθέτες σε ελβετικές τράπεζες άρχισε και εξελίχθηκε ως εξής:

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», η ιστορία της «λίστας Λαγκάρντ» με τους Έλλη­νες καταθέτες σε ελβετικές τράπεζες άρχισε και εξελίχθηκε ως εξής: Η ελληνική ΕΥΠ παρακολούθησε στα μέσα του 2010 την υπόθεση της υποκλοπής των αρχείων της HSBC από υπάλληλο της τράπεζας και πώς αυτά τα αρχεία περιήλθαν στην κατοχή ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ηγεσία της ΕΥΠ, αξιοποιώντας τις επαφές της με την αντίστοιχη γαλλική υπηρεσία πληροφοριών, ξεκί­νησε μια συζήτηση για τη δυνατότητα παράδοσής τους στις ελληνικές αρχές.

Η γαλλική υπηρεσία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Π», υποστήριξε ότι δεν θα μπορούσε να διαβιβάσει τη λίστα στην ΕΥΠ, καθώς την είχε παραδώσει στο γαλ­λικό υπουργείο Οικονομικών και συνέστησε να υποβληθεί αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση προς το γαλλικό υπουργείο. Το αίτημα υποβλήθηκε επισήμως και μάλι­στα από τον τότε υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όπως ο ίδιος δημόσια δήλω­σε, στην τότε ομόλογό του Κριστίν Λαγκάρντ, η λίστα παραδόθηκε και – όπως γνω­ρίζετε – καταχωνιάστηκε… αρμοδίως.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33