search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:51
MENU CLOSE

Προειδοποίηση και «άνοιγμα» Σι Τζινπίνγκ στον Μπάιντεν

25.01.2021 14:47
Προειδοποίηση και «άνοιγμα» Σι Τζινπίνγκ στον Μπάιντεν - Media

 

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ προειδοποίησε σήμερα εναντίον ενός «νέου ψυχρού πολέμου» ο οποίος δεν μπορεί να οδηγήσει παρά «σ’ ένα αδιέξοδο», απευθυνόμενος μέσω βίντεο στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Χωρίς να κατονομάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Σι τάχθηκε υπέρ των πολυμερών σχέσεων και της παγκοσμιοποίησης, όπως είχε ήδη κάνει ενώπιον του ίδιου φόρουμ πριν από τέσσερα χρόνια, λίγο πριν ανέβει στην εξουσία ο Ντόναλντ Τραμπ.

Λιγότερο από μια εβδομάδα μετά την άφιξη του Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, ο ισχυρός άνδρας του Πεκίνου φάνηκε να τον προειδοποιεί εναντίον της συνέχισης της πολιτικής του προκατόχου του, ο οποίος είχε αναγάγει την Κίνα σε υπ’ αριθμόν ένα αντίπαλό του, ιδιαίτερα στο εμπόριο και την τεχνολογία.

Το κινεζικό καθεστώς εξέφρασε ιδιαίτερα τον φόβο ότι ο Τζο Μπάιντεν μπορεί να θελήσει να συνασπίσει τους Δυτικούς απέναντί του.

«Η δημιουργία φατριών ή η κήρυξη ενός νέου ψυχρού πολέμου, η απόρριψη, η απειλή ή ο εκφοβισμός των άλλων (…) η αναστάτωση των αλυσίδων προμηθειών ή οι κυρώσεις για να προκληθεί απομόνωση το μόνο που θα επιτύχουν θα είναι να σπρώξουν τον κόσμο στη διαίρεση και ακόμη και στη σύγκρουση», προειδοποίησε ο Σι Τζινπίνγκ. «Και η σύγκρουση θα μας οδηγήσει σε αδιέξοδο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:50