search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:59
MENU CLOSE

Ήξεις αφήξεις για την απαγόρευση συναθροίσεων: «Μέτρο χαλάρωσης τα 100 άτομα»

26.01.2021 09:34
Ήξεις αφήξεις για την απαγόρευση συναθροίσεων: «Μέτρο χαλάρωσης τα 100 άτομα» - Media

 

Να… τρελάνει κόσμο φαίνεται ότι βάλθηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου σχετικά με την κυβερνητική απόφαση για νέα απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από (100) άτομα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Λευτέρης Οικονόμου χαρακτήρισε ως «μέτρο χαλάρωσης» την απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ για την νέα απαγόρευση δημοσίων συναθροίσεων  για μία εβδομάδα, δηλαδή μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.

Μάλιστα, όπως σημείωσε, η σχετικά απόφαση πάρθηκε μετά από εισήγηση των λοιμωξιολόγων.

Όπως ισχυρίστηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη «μέχρι τώρα δεν επιτρεπόταν καμία συνάθροιση άνω των 9 ατόμων άρα η νόμιμη πλέον συνάθροιση 99 ατόμων είναι πλέον εφικτή, πάντα με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».

Μάλιστα για τον χρονικό προσδιορισμό της απόφασης και το ενδεχόμενο αυτή να «φωτογραφίζει» τα προγραμματισμένα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια της Πέμπτης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις για τις αλλαγές στην Παιδεία, ο Λ.Οικονόμου απάντησε πώς ο συλλογισμός αυτός είναι εκ του πονηρού.

«Δεν πρέπει να υπάρχει πάντα καχυποψία, να βλέπουμε παντού κακιές μάγισσες» είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Άλλα λένε λογική και… λοιμοξιωλόγοι

Πάντως, χρησιμοποιώντας την κοινή λογική, το γεγονός ότι ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομία (ΕΛΑΣ) ανακοίνωσε… άγρια χαράματα την απαγόρευση των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων, μαρτυρά ότι κυβέρνηση και υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θέλουν να προλάβουν κάτι.

Ενδεχομένως αλλή μια μέρα (Πέμπτη) πανελλαδικών πανεκπαιδευτικών κινητοποιήσεων ενάντια στις αλλαγές στα ΑΕΙ και την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Παράλληλα, σε δύσκολη θέση φέρνει την κυβέρνηση, και η βροχή διαψεύσεων από μέλη της επιτροπή των λοιμοξιολόγων ότι η νέα απαγόρευση συναθροίσεων αποτελεί δική τους εισήγηση, όπως ισχυρίζεται η ΕΛΑΣ. 

Οι οποίοι, τις τελευταίες μέρες, εκφράζουν συνεχώς και την έντονη ανησυχία τους για ερχομό τρίτου κύματος της πανδημίας στην χώρα λόγω του «απότομου» ανοίγματος της αγοράς.

Αρχικά, ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος σχολίασε για την απαγόρευση είπε ότι «δεν ήταν πρόταση της επιτροπής».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορωνοϊό Χαράλαμπος Γώγος, σημείωσε ότι το ζήτημα έφτασε στην επιτροπή ως ερώτημα.

«Εμείς επιτρέψαμε συγκεντρώσεις μέχρι 100 άτομα μετά από ερώτημα της πολιτείας», δήλωσε. 

Τέλος, η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού σχολίασε ότι το μέτρο πρόκειται για «κίνηση πανικού» συμπληρώνοντας πως «τα προβλήματα δεν θα λυθούν με αστυνόμευση».

«Χαλάρωση των μέτρων», λοιπόν, ή ένα ακόμα κυβερνητικό «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»;

Τα συμπεράσματα δικά σας…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:59