search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:16
MENU CLOSE

Αγωγή Αλέξη Τσίπρα στον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη – Ζητά 1 εκατ. ευρώ

26.01.2021 09:43
Αγωγή Αλέξη Τσίπρα στον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη - Ζητά 1 εκατ. ευρώ - Media

 

Αγωγή κατά του εκδότη της εφημερίας “Παραπολιτικά” Γιάννη Κουρτάκη και του δημοσιογράφου των “Νέων” Γιώργου Παπαχρήστου κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως ενημέρωσε ο Γ. Κουρτάκης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε αγωγή με την οποία ζητά το ποσό του 1 εκ. ευρώ.

«Πριν από λίγο μου επιδόθηκε αγωγή του Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ζητά 1 εκ. ευρώ. Πέραν των όσων ισχυρίζεται ο τέως πρωθυπουργός, έχει ιδιαίτερη σημασία και ο Δικηγόρος που επέλεξε. Είναι ο Γιάννης Μαντζουράνης. Να του προτείνω και μάρτυρα; Μίμη Παπαγγελόπουλο», σημειώνει ο Γιάννης Κουρτάκης.

 

Η αγωγή αφορά την υπόθεση με την εξοχική κατοικία που ενοικιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα Λεγραινά.

Ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στις κατηγορίες συγκεκριμένων ΜΜΕ και κυβέρνησης τόνισε πως πρόκειται για μια περιοχή όπου νοικιάζονται παραθεριστικές κατοικίες με τη σεζόν, στην οποία ο ίδιος βρίσκεται τα τελευταία 6 χρόνια: «Είμαι στην περιοχή εδώ και έξι χρόνια, από το 2015 έως το 2019 ενόσω ήμουνα και πρωθυπουργός ενοικίαζα με τη σεζόν για τρεις μήνες ένα μεγαλύτερο σπίτι 180 τετραγωνικά, έδινα 1200 ευρώ το μήνα, 3.600 στο χρόνο, τώρα δίνω 6.000 το χρόνο με μια συμφωνία που έκανα με τον ιδιοκτήτη ο οποίος το είχε για 10 χρόνια σε αγγελία και ο οποίος δεν μπόρεσε να βρει ούτε αγοραστή ούτε ενοικιαστή».

«Εκτέλεσαν συμβόλαιο κατ’ εντολήν Μητσοτάκη»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όταν εμφανίστηκαν τα επίμαχα δημοσιεύματα, έκανε λόγο για «συκοφάντες της δημοσιογραφίας» που «ανέλαβαν κατ’ εντολή του κ. Μητσοτάκη να εκτελέσουν αυτό το συμβόλαιο» διότι μιλήσανε για αγορά και αμφισβητήσανε την ενοικίαση, «μιλήσανε για ανακατασκευή ύψους 1 εκ. ευρώ, από εισηγμένη στο χρηματιστήριο μεγαλοκατασκευαστική εταιρεία για λογαριασμό μου». 

Ο Τσίπρας είχε προαναγγείλει το εξώδικο

«Όλα αυτά τα γράψανε και πήραν τις απαντήσεις τους» είχε δηλώσει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος είχε ανακοινώσει την επιστολή εξωδίκου κι εφόσον δεν αποκαταστήσουν την αλήθεια που δεν βλέπω να την αποκαθιστούν τα χρήματα που θα διεκδικήσω από την αγωγή δε θα τα πάρω για να αγοράσω ‘’τη βίλα των εκατομμυρίων’’, θα τα δώσω στο ταμείο το ασφαλιστικό των εργαζόμενων στα ΜΜΕ που τούτη την ώρα δίνουν έναν κρίσιμο αγώνα για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους ενάντια σ’ ένα νόμο που καταργεί όλα όσα προέβλεπε ο προηγούμενος νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, ο νόμος Παππά, που διασφάλιζε τους 400 εργαζόμενους ανά τηλεοπτικό σταθμό και άλλα κρίσιμα ζητήματα για την εργασία των ανθρώπων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:16