search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:58
MENU CLOSE

Θρίλερ η υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη – Τι καταγγέλλει η οικογένεια

26.01.2021 15:08
Θρίλερ η υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη - Τι καταγγέλλει η οικογένεια - Media

 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαληράκη. Η σύζυγός του Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, με επιστολή της στον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, κάνει λόγο για εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους στο δυστύχημα, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, η εκδοχή της ανθρωποκτονίας. Η προγραμματισμένη για αύριο κηδεία του αναβάλλεται, ενώ δικογραφία, για την οποία έχει οριστεί πραγματογνώμονας από το λιμενικό σώμα, προκειμένου να διερευνηθούν εξονυχιστικά οι συνθήκες του θανάτου, σχηματίζεται από την τοπική λιμενική αρχή.

Σε επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, η γυναίκα του εκλιπόντος πρώην υπουργού, γνωστή ζωγράφος Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη υποστήριξε: «Οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική Αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

Η ίδια φέρεται να τονίζει ότι τα επαγγελματικά σκάφη στην περιοχή είναι πολύ λίγα και πολύ λιγότερα ήταν αυτά που βρίσκονταν στη θάλασσα κατά τον χρόνο του συμβάντος.

«Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη», καταλήγει στην επιστολή της η Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη.

Μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες

Σύμφωνα με πληροφορίες το Λιμενικό εξετάζει τουλάχιστον δύο μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες που κάνουν λόγο για εμπλοκή τουλάχιστον ενός αλιευτικού σκάφους που έκανε ελιγμούς γύρω από το φουσκωτό του πρώην υπουργού.

Οι μαρτυρίες που έχουν καταγράψει οι αξιωματικοί του λιμενικού τμήματος Ερέτριας είναι αποκαλυπτικές. Σύμφωνα με αυτές, την ώρα που ο πρώην υπουργός κινείτο με το φουσκωτό του με μικρή ταχύτητα προς το Πεζονήσι, ο καπετάνιος ενός αλιευτικού άρχισε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς γύρω του. Μάλιστα οι δύο άνδρες φέρεται να λογομάχησαν. Τα απόνερα του αλιευτικού φαίνεται ότι προκάλεσαν έντονη ταλάντωση στο φουσκωτό, με αποτέλεσμα ο Σήφης Βαλυράκης να χάσει την ισορροπία του και να πέσει στη θάλασσα.

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος θα εξετάσουν εξονυχιστικά κάθε πτυχή της υπόθεσης διαβεβαίωσε την Μίνα Παπαθεοδώρου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της, ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης

Ο κ. Πλακιωτάκης είπε επίσης ότι η εμπειρία του Λιμενικού Σώματος σε τέτοιες υποθέσεις ναυτικών δυστυχημάτων είναι πάρα πολύ μεγάλη και ό,τι υπάρξει σχετικά με την υπόθεση να είναι βέβαιη πως θα αποκαλυφθεί.

Πραγματογνώμονας από το λιμενικό 

Εντωμεταξύ, δικογραφία, για την οποία έχει οριστεί πραγματογνώμονας από το λιμενικό σώμα, προκειμένου να διερευνηθούν εξονυχιστικά οι συνθήκες του θανάτου, σχηματίζεται από την τοπική λιμενική αρχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές πήραν γενετικό υλικό από την προπέλα του σκάφους του πρώην υπουργού, προκειμένου να δουν αν ο Σήφης Βαλυράκης χτυπήθηκε από αυτή ή από κάποια άλλη, άλλου σκάφους .

Επίσης στη δικογραφία υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες, η μαρτυρία ενός ατόμου που αναφέρει ότι ο Σήφης Βαλυράκης άρχισε να διαπληκτίζεται με κάποιους που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος κατά τις 12.00 το μεσημέρι.

Όμως η σύζυγός του είχε πει στο Λιμενικό ότι ο σύζυγός της είχε φύγει από το σπίτι τους περίπου στις 13.30 με 14.00 το μεσημέρι.

Επίσης στο σκάφος του πρώην υπουργού βρέθηκαν τα δύο ψαροντούφεκα που αυτό δείχνει ότι ο Σήφης Βαλυράκης βρίσκονταν πάνω στη βάρκα και ήταν εν κινήσει και κάτι έγινε απότομα με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να τραυματιστεί θανάσιμα από την προπέλα του σκάφους του.

Εξάλλου το ειδικό κλειδί που δένεται πάνω στο χέρι του χειριστή δεν βρίσκονταν στο χέρι του αλλά ήταν πάνω στη μηχανή και πιο συγκεκριμένα πάνω στο διακόπτη.

Πρόκειται για το λεγόμενο quick stop που είναι το σχοινί που δένει ο χειριστής στο χέρι του ώστε αν πέσει στη θάλασσα, να τραβηχτεί και να σβήσει η μηχανή.

Τι καταγγέλλει ο δικηγόρος της οικογένειας

Ο κ. Γιώργος Σπύρου, πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, μιλώντας στο Mega ανέφερε:

«Οι πληροφορίες που έχω δεν είναι μέσα από την ανακριτική διαδικασία. Αυτή την στιγμή γίνεται αστυνομική προανάκριση. Αλλά η Ερέτρια είναι μικρή, κάποιοι άνθρωποι απευθύνθηκαν σε μένα για να μου μεταφέρουν πράγματα που έχουν δει, τους προέτρεψα να καταθέσουν στις αρχές και κάποιοι το έχουν κάνει. Γνωρίζω τι ακριβώς έχει συμβεί. Η πραγματικότητα είναι η εξής: ο Σήφης πήγε να ψαρέψει με το ψαροντούφεκό του, φτάνοντας στο σημείο τον προσέγγισε ένα επαγγελματικό αλιευτικό. Λογομάχησε μαζί του, τον απέτρεψε, του μίλησε άσχημα για να φύγει από την περιοχή και να μην ψαρέψει. Υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας που είδε το περιστατικό από απόσταση 500μ. Χωρίς να μπορεί να αναγνωρίσει ακριβώς το αλιευτικό.

Ο επαγγελματίας άρχισε να περιφέρεται περιμετρικά από το σκάφος και να προκαλεί κυματισμό. Η συμπεριφορά του του αυτή προκάλεσε την πτώση. Ο Σήφης είχε βάλει μικρή ταχύτητα και συνέχισε να κινείται ευθεία, ενώ είχε πέσει στη θάλασσα. Είναι απίθανο να τον έχει χτυπήσει η δική του προπέλα, η πτώση του είναι σαν αυτή των βατραχανθρώπων. Είναι αδύνατο να έχει χτυπηθεί από τη δική του προπέλα. Ο επαγγελματίας δεν αντιλήφθηκε την πτώση… με τις περιστροφές τον πάτησε. Βλέποντας όμως το σκάφος να συνεχίζει χωρίς επιβάτη… είναι βέβαιο ότι κατάλαβε πως προκάλεσε ατύχημα. Ήξερε ότι η βάρκα είναι άδεια και προφανώς θα είδε τον Σήφη αιμόφυρτο», ανέφερε συγκεκριμένα.

Για το αν έχει εντοπισθεί ο δράστης σημείωσε: «Δεν έχει εντοπισθεί, έχει γίνει περιγραφή του σκάφους. Υπάρχουν κι άλλοι αυτόπτες μάρτυρες. Ο αυτόπτης αυτός, βλέποντας το συμβάν από 500μ μακριά, δεν μπόρεσε να υποθέσει ότι έγινε δυστύχημα. Είδε το δύο σκάφη να φεύγουν από αντίθετες πορείες. Το βράδυ συνδύασε τα γεγονότα, μίλησε σε μένα, κατέθεσε στη λιμενική αρχή και είπε όσα είχε δει. Είναι αλιευτικό μέσου μήκους, περίπου 8μ. Η Ερέτρια διαθέτει 10 σκάφη ενεργά, εκ των οποίων τα 3 ψαρεύουν αυτή την εποχή και το 1 σε αυτή την περιοχή. Είναι θέμα χρόνου να βρεθεί ο δράστης».

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

 

 

Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα και στο λαιμό, αποτελούν την αιτία του θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη, όπως δήλωσε νωρίτερα ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας.

Ανέφερε, επίσης, ότι οι κακώσεις αυτές προκλήθηκαν από θλον και τέμνον όργανο, που ένα τέτοιο είναι η προπέλα του σκάφους και επειδή αυτό το γεγονός αυτό συνέβη μέσα στη θάλασσα συνεπακόλουθό του ήταν ο πνιγμός.

Ο ιατροδικαστής δεν διαπίστωσε ο πρώην υπουργός να είχε υποστεί κάποιο καρδιακό πρόβλημα ούτε κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:57