search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:43
MENU CLOSE

Δεν υπάρχει οριστική συμφωνία Ελλάδας-Σερβίας για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

26.01.2021 16:42
Δεν υπάρχει οριστική συμφωνία Ελλάδας-Σερβίας για το πιστοποιητικό εμβολιασμού  - Media

Περισσότερο αναγνωριστική χωρίς να καταλήξει σε οποιαδήποτε συμφωνία ήταν η τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με την υπουργό Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας Τατιάνα Μάτιτς.

Νωρίτερα, σερβικά μέσα ανέφεραν ότι οι δύο πλευρές προχώρησαν σε συμφωνία για καθιέρωση πιστοποιητικού εμβολιασμού για τις αφίξεις τουριστών από τη Σερβία στην Ελλάδα, κάτι ωστόσο που ουδόλως ευσταθεί.

Όπως αναφέρει το protothema.gr η Σέρβα Υπουργός ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες και την παροχή τεχνογνωσίας από τον κ. Θεοχάρη για την πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Επιπλέον, ο κ. Θεοχάρης ενημερώθηκε από την ομόλογό του για το ήδη μεγάλο ενδιαφέρον Σέρβων να επισκεφτούν τη χώρα μας τη φετινή περίοδο για τις διακοπές τους.

Η κυρία Μάτιτς ευχαρίστησε τον Έλληνα Υπουργό Τουρισμού για τη διευκόλυνση που παρείχε προκειμένου να πραγματοποιηθούν συναντήσεις ταξιδιωτικών πρακτόρων από τη Σερβία με Έλληνες συναδέλφους τους, εξέφρασε την επιθυμία για συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών και το ερχόμενο καλοκαίρι ενώ προσκάλεσε τον κ. Θεοχάρη σε επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι.

Τέλος, στη συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα οι Υπουργοί Τουρισμού Ελλάδας και Σερβίας αντάλλαξαν ιδέες και απόψεις σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού και συμφώνησαν να επαναλάβουν τη συνεργασία σύντομα.

Σερβικά μέσα ανέφεραν νωρίτερα ότι οι δύο υπουργοί συμφώνησαν στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας που θα καθορίζει τον τρόπο εισόδου των Σέρβων τουριστών το ερχόμενο καλοκαίρι, με πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα εκδίδουν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές στη Σερβία, ενώ όποιοι δεν έχουν το σχετικό πιστοποιητικό θα μπορούν να εισέλθουν στην Ελλάδα μόνο με την επίδειξη αρνητικού PCR τεστ ή τεστ αντιγόνων, με αντίστοιχο καθεστώς να ισχύσει και για τους Έλληνες που επισκέπτονται τη Σερβία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:41