search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:11
MENU CLOSE

Μεξικό-κορωνοϊος: Ήπια συμπτώματα για τον πρόεδρο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ

27.01.2021 07:50
Μεξικό-κορωνοϊος: Ήπια συμπτώματα για τον πρόεδρο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ - Media

 

Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, που είναι θετικός στην covid-19, ένιωσε αδιαθεσία την Κυριακή, όμως υποβλήθηκε σε διαγνωστικό τεστ αφού επέστρεψε με εμπορική πτήση στην πρωτεύουσα από μια εκδήλωση στην οποία παρέστη στο κεντρικό τμήμα της χώρας, δήλωσε χθες Τρίτη ο εκπρόσωπός του.

Ο 67χρονος Μεξικανός πρόεδρος δήλωσε την Κυριακή το βράδυ ότι έχει διαγνωστεί με covid-19, λίγες ώρες αφού πήρε μια πτήση της Aeromexico, προκαλώντας ανησυχία για ότι ενδέχεται να έχει εκθέσει στον κορωνοϊό πολλούς ανθρώπους.

Ο εκπρόσωπός του Χεσούς Ραμίρες δήλωσε ότι οι αρχές επικοινωνούν με τους άλλους επιβάτες της πτήσης και ότι έχει γίνει σύσταση στους δημοσιογράφους που συνόδευαν τον Λόπες Ομπραδόρ να τεθούν σε αυτοαπομόνωση.

Ο Λόπες Ομπραδόρ εμφάνισε πυρετό την Κυριακή και εξακολουθεί να έχει κάποια ήπια συμπτώματα χθες Τρίτη, περιλαμβανομένου ελαφρού πονοκεφάλου, εξήγησε ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες Γκατέλ.

«Ο πρόεδρος τα πάει καλά (…) δεν έχει άλλα συμπτώματα», επεσήμανε ο υφυπουργός τονίζοντας ότι ο Λόπες Ομπραδόρ έχει καλή διάθεση.

Η πανδημία covid-19 επιδεινώνεται στο Μεξικό.

Τα νοσοκομεία στην πρωτεύουσα βρίσκονται στα όριά τους και οι κάτοικοι αναζητούν ιατρικό οξυγόνο. Με περισσότερους από 152.000 θανάτους από κορωνοϊό να έχουν καταγραφεί επισήμως, το Μεξικό έχει τον τέταρτο μεγαλύτερο απολογισμό νεκρών παγκοσμίως και αναμένεται να ξεπεράσει την Ινδία τις επόμενες ημέρες.

Μεταξύ αυτών που ήρθαν σε επαφή με τον Λόπες Ομπραδόρ και τους συνεργάτες του στη διάρκεια της τριήμερης περιοδείας του το Σαββατοκύριακο είναι επικεφαλής μεγάλων επιχειρήσεων και ο πρώην προσωπάρχης του Αλφόνσο Ρόμο.

Αξιωματούχοι του τομέα της υγείας στο Μεξικό δήλωσαν ότι εντόπισαν χθες 11 ανθρώπους που ίσως να ήρθαν σε στενή επαφή με τον Μεξικανό πρόεδρο και πρόσθεσαν ότι τοπικοί αξιωματούχοι από τις περιοχές που επισκέφθηκε ο Λόπες Ομπραδόρ το Σαββατοκύριακο εργάζονται για τον εντοπισμό των επαφών του.

Αρκετοί ανώτεροι αξιωματούχοι, περιλαμβανομένου του Λόπες Γκατέλ, που είναι αρμόδιος για τον συντονισμό της αντιμετώπισης της πανδημίας, έχουν δηλώσει ότι παραμένουν σε αυτοαπομόνωση και μέχρι στιγμής είναι αρνητικοί στον κορονοϊό. Άλλοι, ανάμεσά τους και ο υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ, έχουν επισημάνει ότι έχουν βρεθεί αρνητικοί, αλλά πρόκειται να υποβληθούν ξανά σε τεστ αυτή την εβδομάδα.

Η υπουργός Εσωτερικών του Μεξικού Όλγκα Σάντσες δήλωσε χθες ότι ο Λόπες Ομπραδόρ εξακολουθεί να εργάζεται με τηλεδιασκέψεις, ενώ τη Δευτέρα είχε συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:08