26/02/2021 05:48:07

Αλαλούμ με εμβόλια στην ΕΕ: Η AstraZeneca διαψεύδει ότι αποσύρθηκε από τη σημερινή συζήτηση

«Πράσινο φως» από τον ΠΟΥ στο εμβόλιο της AstraZeneca για τους άνω των 65 - Media

 

Η AstraZeneca διέψευσε πριν απο λίγο την είδηση ότι η εταιρεία αποσύρθηκε από τη σημερινή συζήτηση για τα εμβόλια.

Η φαρμακευτική εταιρεία αντίθετα ξεκαθάρισε ότι η συνάντηση θα γίνει σύμφωνα με το πρόγραμμα αργότερα σήμερα.

«Θα συναντηθούμε με την Ευρωπαϊκή Ενωση αργότερα σήμερα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας Ρούντολφ Ανσχόμπερ δήλωσε νωρίτερα ότι η εταιρεία ανέβαλε μέχρι την Πέμπτη τις διαπραγματεύσεις για την μείωση της τροφοδοσίας της Ευρώπης σε εμβόλια.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά συζήτηση ΕΕ και εταιρείας προκειμένου η τελευταία να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει με τις παραδόσεις προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Nα σημειωθεί πάντως ότι μετά τη σκληρή αντιπαράθεση που ξέσπασε με την ΕΕ, η AstraZeneca προσφέρθηκε να επισπεύσει ορισμένες παραδόσεις του εμβολίου στις χώρες της Ένωσης.

Η εταιρεία προσφέρθηκε κατά την διάρκεια δύο έκτακτων συνεδριάσεων τη Δευτέρα, να επισπεύσει για τις 7 Φεβρουαρίου τις παραδόσεις που ξεκινούσαν σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα στις 15 Φεβρουαρίου.

Μία από τις πηγές, που ενημερώθηκε για τις συνομιλίες, δήλωσε ότι η AstraZeneca αναθεώρησε προς τα επάνω τους στόχους παράδοσης για τον Φεβρουάριο σε σχέση με τις περικοπές που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, αλλά η εταιρεία δεν έδωσε αποσαφηνίσεις για τις παραδόσεις του Μαρτίου.

Διαβάστε σχετικά

«Πόλεμος» για τα εμβόλια: «Ακάλυπτες» υποσχέσεις, άγριος ανταγωνισμός κρατών και εταιρειών

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.