10/12/2018 09:48:19

Τσίπρας: Ο Σαμαράς δυσφημίζει τη χώρα, τη δημοκρατία, το λαό

Τσίπρας: Ο Σαμαράς δυσφημίζει τη χώρα, τη δημοκρατία, το λαό - Media
Σε αυστηρή κριτική προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά προχώρησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του σε ξένα μέσα ενημέρωσης.
 
Όπως αναφέρει ο κ. Τσίπρας, «ο κ. Σαμαράς βγαίνει στην Ευρώπη και δίνει συνεντεύξεις δυσφημίζοντας τη χώρα, τη δημοκρατία και το λαό μας. Εξισώνει την αριστερά με την φασιστική ακροδεξιά»
 
Την ίδια ώρα έγινε γνωστό, ότι η Γερμανίδα καγκελάριος κατά την επίσκεψη στην Αθήνα, θα συναντηθεί μόνον με τον κ. Σαμαρά.
 
Πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισαν ότι το κόμμα δεν γνώριζε τίποτα σχετικά με την επίσκεψη, κατά συνέπεια δεν τέθηκε εκ των πραγμάτων ζήτημα συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με την Καγκελάριο.
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Τρεις μήνες μετά τις εκλογές του Ιούνη η χώρα μας έχει χάσει τη μεγάλη δυναμική επαναδιαπραγμάτευσης που είχε με τη στάση του λαού μας. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση πέταξε αυτή τη δυναμική και σήμερα δυστυχώς ναυαγεί κι αυτή η στρατηγική του καλού μαθητή, του υπάκουου και μεταμελημένου μαθητή.

Βλέπω όμως ότι ο κ. Σαμαράς βγαίνει στην Ευρώπη και δίνει συνεντεύξεις δυσφημίζοντας τη χώρα, τη δημοκρατία και το λαό μας. Εξισώνει την αριστερά με την φασιστική ακροδεξιά. Αυτό είναι ένα μεγάλο ατόπημα απέναντι στη δημοκρατία. Πρέπει να σέβεται το 27% του λαού μας που στις προηγούμενες εκλογές επέλεξε ελπίδα και προοπτική, στηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν μπορεί να εξισώνει ένα σημαντικό μέρος του λαού με την ακροδεξιά που αποτελεί γέννημα-θρέμμα της δικής του πολιτικής..

Τέλος, να θυμίσω ότι η Βαϊμάρη την οποία επικαλείται, η δημοκρατία της Βαϊμάρης οδηγήθηκε σ΄ αυτό το καταστροφικό αδιέξοδο εξ αιτίας της πολιτικής της σκληρής λιτότητας που εφήρμοζε τότε. Σήμερα αυτή την πολιτική της σκληρής λιτότητας την εφαρμόζει ο κ. Σαμαράς. Ας ξέρουμε λοιπόν τι λέμε, ιδίως όταν μιλάμε σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.