search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:38
MENU CLOSE

Βολιβία: Στη Λα Πας η πρώτη παρτίδα δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V

28.01.2021 06:26
Βολιβία: Στη Λα Πας η πρώτη παρτίδα δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V  - Media

 

Η Βολιβία θα παραλάβει σήμερα Πέμπτη την πρώτη παρτίδα δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το υπουργείο Εξωτερικών στη Λα Πας.

«Η πρώτη παρτίδα (…) στάλθηκε από τη Ρωσία στο Μπουένος Άιρες», την πρωτεύουσα της Αργεντινής, κι αναμένεται ότι «θα φθάσει στη χώρα μας» εντός της ημέρας, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΥΠΕΞ.

Την Τρίτη αναχώρησε από τη Μόσχα αεροσκάφος της Aerolíneas Argentinas που μετέφερε την τρίτη παρτίδα δόσεων του εμβολίου στην Αργεντινή.

Σύμφωνα με τη βολιβιανή κυβέρνηση, σε αυτό φορτώθηκαν επίσης δόσεις που θα παραδοθούν στη Λα Πας.

«Στο Μπουένος Άιρες, η παρτίδα θα φορτωθεί σε αεροσκάφος της Boliviana de Aviación», με προορισμό τη βολιβιανή πρωτεύουσα, διευκρίνισε.

Τον Δεκέμβριο ο πρόεδρος Λουίς Άρσε ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του υπέγραψε συμφωνία με τη Ρωσία για την προμήθεια 5,2 εκατ. δόσεων του εμβολίου Sputnik V, που επαρκούν για την ανοσοποίηση 2,6 εκατ. ανθρώπων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:36