search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:46
MENU CLOSE

Μαζικά τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Photos)

28.01.2021 11:26
Μαζικά τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Photos) - Media

 

Μαζικό και δυναμικό ήταν το πανεκπαιδευτικο συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας φοιτητικοί σύλλογοι, ομοσπονδίες εκπαιδευτικές και μαθητικές οργανώσεις ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι προς το Σύνταγμα.

Το συλλαλητήριο προγραμματίστηκε στο φόντο της πρόσφατης ανακοίνωσης του Αρχηγού της ΕΛΑΣ για απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, 

Σε μαζική συμμετοχή στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο καλούσαν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, η ΟΛΜΕ, η Διδασκαλική Ομοσπονδία και ενώσεις γονέων, αντιδρώντας στην απαγόρευση των συναθροίσεων και στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, ζητούν την ​επαναλειτουργία των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

«Αποτελεί κοροϊδία, η κυβέρνηση που δεν έχει πάρει κανένα μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς, στις σχολές και τα σχολεία, στα ΜΜΜ, να επικαλείται την απαγόρευση των συναθροίσεων για την «προστασία της δημόσιας υγείας»!!

Ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί πολιτική επιλογή και ομολογία ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι μόνιμο συστατικό στοιχείο της πολιτικής τους, που έρχεται να βάλει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια και φραγμούς στις σπουδές μας!

Το σχέδιο της κυβέρνησης για «δια ζώσης καταστολή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση» δε θα περάσει!» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας.

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα και στην Θεσσαλονίκη φοιτητές, μέλη φοιτητικών παρατάξεων που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Δικαστηρίων (άγαλμα Βενιζέλου).

Από εκεί, μέσω των οδών Εγνατίας, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Ίωνος Δραγούμη, φωνάζοντας συνθήματα κατά του νομοσχεδίου, έφτασαν στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Στον δρόμο έξω από την περίφραξη του υπουργείου έγραψαν συνθήματα και πέταξαν αβγά.

Η κινητοποίηση έληξε με τους φοιτητές να ανανεώνουν τον προγραμματισμό συγκεντρώσεων και δράσεων στις Σχολές τους για την επόμενη εβδομάδα και μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:46