search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:52
MENU CLOSE

Τι θα γίνει με τα σχολεία και το λιανεμπόριο

29.01.2021 05:30
Τι θα γίνει με τα σχολεία και το λιανεμπόριο - Media

 

Σε ολική ανατροπή φαίνεται ότι οδηγείται ο προγραμματισμός της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων και την συνέχιση της λειτουργίας του λιανεμπορίου καθώς η εισήγηση των λοιμωξιολόγων που συνεδρίασαν εκτάκτως χθες το απόγευμα είναι να κηρύξουν την Αττική και άλλους νομούς «στο κόκκινο».

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει και σήμερα το πρωί προκειμένου να εξετάσει τα μέτρα που θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση.

Στην χθεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής που έγινε με την παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα, τα στοιχεία που παρουσίασε ο ΕΟΔΥ δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για την πορεία της πανδημίας.

Τα ερωτήματα φυσικά που προκύπτουν είναι τι θα γίνει με τα σχολεία, το λιανεμπόριο και φυσικά με το ωράριο το οποίο θα ισχύει από την στιγμή που θα ληφθούν τα νέα μέτρα και θα μπει πιο σκληρό lockdown.

Με βάση όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, στις κόκκινες περιοχές δεν ανοίγουν τα σχολεία, τα καταστήματα παραμένουν κλειστά ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινάει στις 6 το απόγευμα.

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι το άνοιγμα των σχολείων θα μετατεθεί για αργότερα ενώ για τα καταστήματα ενδέχεται να υπάρξει η λύση του click away, εκτός από τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης που μπορεί θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click in shop.

Οι πληροφορίες λένε ότι στον επιστημονικό κόσμο επικρατεί εκνευρισμός γιατί πριν ανοίξει το λιανεμπόριο η κυβέρνηση, με τον τρόπο που το άνοιξε οι επιστήμονες είχαν προτείνει το click away και το click in shop για την λειτουργία των καταστημάτων. Και ενώ αρχικά το Μέγαρο Μαξίμου είχε εμφανιστεί θετικό σε αυτές τις δύο λύσεις λίγες ώρες αργότερα ανακοίνωσε το ολοκληρωτικό άνοιγμα της αγοράς.

Σε ότι αφορά τα σχολεία ανοικτά θα παραμείνουν μόνο τα Δημοτικά και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί – κυρίως για λόγους κοινωνικοποίησης των παιδιών ενώ τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα συνεχίσουν το μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Ο πρωθυπουργός πάντως χθες, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ανέφερε ότι η απάντηση της κυβέρνησης σε ενδεχόμενο επιδείνωσης της κατάστασης θα είναι πάντα δυναμική και ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται κάθε εβδομάδα ανάλογα με τα δεδομένα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24