search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:10
MENU CLOSE

Συγκέντρωση για τον Κουφοντίνα: Αστυνομικοί επιτέθηκαν σε διαδηλωτές – 21 προσαγωγές (Photos)

29.01.2021 16:19
Συγκέντρωση για τον Κουφοντίνα: Αστυνομικοί επιτέθηκαν σε διαδηλωτές - 21 προσαγωγές (Photos) - Media

 

Επεισόδια σημειώθηκαν στα Προπύλαια κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για τον Κουφοντίνα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στους διαδηλωτές και έκαναν χρήση δακρυγόνων. Σε 21 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ, ενώ έκανε ελάχιστη χρήση χημικών, ώστε να αποφευχθεί τραυματισμός πολιτών ή αστυνομικών, σύμφωνα με όσα τονίζει σε αποψινή ανακοίνωσή της.

Μάλιστα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 21 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Δημοσίων Συναθροίσεων, σύμφωνα με το οποίο θα γινόταν περιορισμένη χρήση χημικών. Οι εικόνες από τη συγκέντρωση δείχνουν ότι συνέβη το άκρως αντίθετο.

Το σχέδιο ανέφερε ότι αν απαιτηθεί η κατασταλτική παρέμβαση της Αστυνομίας ή και σε έσχατη περίπτωση η διάλυση της συνάθροισης, θα προηγηθούν οι σχετικές προειδοποιήσεις και ενημέρωση των Οργανωτών, των συμμετεχόντων και των διερχόμενων πολιτών από μεγάφωνα υψηλής έντασης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επίθεση από τους αστυνομικούς δέχτηκαν μέχρι και φωτορεπόρτερ, για τους οποίους το νέο σχέδιο της αστυνομίας προέβλεπε προστασία, αλλά σε συγκεκριμένο και περιορισμένο χώρο.

Αρκετά από τα άτομα στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από την επίθεση της αστυνομίας κινήθηκαν προς το Σύνταγμα, σύμφωνα με την avgi.gr. Εκεί μπήκαν στο μετρό και κατευθύνθηκαν στον σταθμό της Ομόνοιας, όπου η αστυνομία συνέχισε το κυνηγητό.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε προσαγωγές.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:10