search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:10
MENU CLOSE

Οι μουσικοί της Καμεράτας επιστρέφουν στην ψηφιακή σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών υπό τον Γιώργο Πέτρου

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2162
28-1-2021
31.01.2021 04:00
camerata_main.jpg

 

Στο εξωτερικό είναι γνωστοί ως Armonia Atenea, ενώ ο ευρωπαϊκός Τύπος τους έχει χαρακτηρίσει ως «το ελληνικό θαύμα».

Ο λόγος για τους μουσικούς της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, οι οποίοι, έπειτα από νέες διεθνείς διακρίσεις, επιστρέφουν στην ψηφιακή σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών υπό τον παγκοσμίου φήμης μαέστρο Γιώργο Πέτρου.

Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους στο Φεστιβάλ Μπαρόκ Όπερας του Μπαϊρόιτ, στο Theater an der Wien της Βιέννης, καθώς και στην Αίθουσα Concertgebouw του Άμστερνταμ, οι μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής προσφέρουν στο μουσικόφιλο κοινό νέες συναυλίες μπαρόκ και κλασικού ρεπερτορίου, οι οποίες θα προβληθούν σε streaming από το site αλλά και τη σελίδα του Μεγάρου στο Facebook, στο πλαίσιο του Megaron Online.

Έτσι, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στις 8:30 μ.μ., οι μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και ο Γιώργος Πέτρου θα χαρίσουν στο κοινό μια συναυλία σε live streaming, στην οποία πρόκειται να παρουσιάσουν, σε όργανα εποχής, δύο γνωστές συμφωνίες της κλασικής εργογραφίας «της Οξφόρδης» (αρ. 92) και την «Έκπληξη» (αρ. 94) του Joseph Haydn (Γιόζεφ Χάιντν).

Όσοι, ωστόσο, είναι λάτρεις της μπαρόκ μουσικής, στις 13 Φεβρουαρίου, στις 8:30 μ.μ., θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, επίσης σε live streaming, μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στον μοναδικό Αντόνιο Βιβάλντι.

Πρόκειται για ένα μουσικό γεγονός υψηλών προδιαγραφών σε παραγωγή ΜΜΑ, στο οποίο η Ορχήστρα θα ερμηνεύσει και τα δώδεκα κονσέρτα για έγχορδα από τη συλλογή «L’estro armonico» του καταξιωμένου Ιταλού μουσουργού. Έργα που έχουν ξεχωρίσει και αποτελούν κάποια από τα πιο αξιόλογα στην ιστορία της οργανικής μουσικής του 18ου αιώνα.

Το βραβευμένο σύνολο υπό τον Γιώργο Πέτρου θα ολοκληρώσει τις ψηφιακές αυτές συναυλίες του στις 24 Φεβρουαρίου, στις 8:30 μ.μ., με ένα ακόμη Linbury Trust Concert σε συμπαραγωγή με τους μουσικούς της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Πάντα σε όργανα εποχής, το μουσικόφιλο κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει έργα του Georg Friedrich Händel και συγκεκριμένα τα Concerti grossi, έργο 3, μια συλλογή από έξι ξεχωριστά κομψοτεχνήματα της μπαρόκ μουσικής.

Τα streamings όλων των συναυλιών των μουσικών της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής υπό τον Γιώργο Πέτρου μεταδίδονται από τις ιστοσελίδες του ΜΜΑ και του ΥΥΠΟΑ, ενώ μπορείτε να τα παρακολουθήσετε και μέσα από τη σελίδα του Μεγάρου στο Facebook.

Όταν το Forum Opera ξεχώρισε την όπερα «Carlo il Calvo»

Το Forum Opera απένειμε τον τίτλο της καλύτερης παραγωγής της χρονιάς στην όπερα «Carlo il Calvo» του Νicola Porpora, σε μουσική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου και σε σκηνοθεσία του Μαξ Εμάνουελ Τσέντσιτς. Τα σκηνικά ήταν της Γεωργίνας Γερμανού, ενώ τα κοστούμια της Μαρίας Ζορμπά.

Πρόκειται για μία παραγωγή η οποία δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου στη χώρα μας από μια ομάδα Ελλήνων συντελεστών και στην οποία συμμετείχε μια σειρά διάσημων τραγουδιστών με επικεφαλής τη Γιούλια Λέζνιεβα και τον Φράνκο Φατζόλι.

Η όπερα «Carlo il Calvo» κατόρθωσε να αποσπάσει τα θετικότερα σχόλια των ξένων Μέσων, ενώ προβλήθηκε πολλές φορές από το μουσικό κανάλι Mezzo. Έμπνευσή της αποτέλεσε η ιστορία του Καρόλου Β’, αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας τον 9ο αιώνα μ.Χ.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η όπερα «Alessandro» («Αλέξανδρος») του Γκέοργκ Φρίντριχ Χάιντελ, σε ερμηνεία της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, ψηφίστηκε από τους θεατές του ως η καλύτερη παραγωγή της χρονιάς 2012.

Όλες οι αναμεταδόσεις γίνονται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΟΜΝΑ με την υπηρεσία Δίαυλος (diavlos.grnet.gr) του ΕΔΥΤΕ.

Πρόσθετες πληροφορίες / κρατήσεις: wwwHYPERLINK “http://www.megaron.gr/”.HYPERLINK “http://www.megaron.gr/”megaronHYPERLINK “http://www.megaron.gr/”.HYPERLINK “http://www.megaron.gr/”gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:08